Bizkandırayız Müzik Topluluğu Konseri-Aygün Aynagöz

Bizkandırayız Müzik Topluluğu 8 Haziran perşembe günü Ferahnak Sanat
Merkezinde çok keyifli bir konser verdi.
2018 yılında kurulan topluluk yaklaşık sekiz aydır İzmit Belediyesine
ait Yunus Emre Kültür Merkezinde çalışmalarını sürdürüyor idi.
Şef Onur Aysu ve Özge Aysu  yönetimindeki koro, bu yıl rast
makamındaki eserleri seslendirdiler. Klasik sanat müziği kapsamındaki
ağır eserlerin yanında ikinci bölümde daha güncel parçalar solistler
tarafından seslendirildi.

Programın sunuculuğunu Gülşah Güzel gerçekleştirdi. Programın açılış konuşmasını topluluk adına Nazlı Şen yaptı. Davetlilere katıldıkları için teşekkür etti.
Program sonunda Aygün Aynagöz çalışmalarımızı yapmaya olanak sağlayan
İzmit Belediyesi başkanı Fatma Kaplan Hürriyet e ve Kandıra da yapılan
çalışmalarda kendilerine ve sanatın gelişmesi için sanat
etkinliklerine kapılarını açan Teoman Yelkencioğlu na teşekkür etti.
Önceki dönem şeflerinden Engin ve Şahin Ecevit in gönderdiği duygusal
mesajı okuyan Aynagöz koro üyeleri ve sazendelere  teşekkür belgesini
aileleri ile birlikte verdi. Şef Onur Aysu ya plaketini İzmit Belediye
Başkan Yardımcısı Necat Çakır takdim etti.
Saz heyetinde: Kanunda Ahmet Çeviker, kemanda Emir Turhan, klasik
kemençe de Burak Koşumcu, kabak kemane de Güzel Sanatlar okul
birincisi Berkan Geçgen, Ney de Güngör Barış Görgün, Ud da Gökhan
Çaylak, viyola da Özge Aysu, Çello da Onur Aysu, ritm de Nurten Yılmaz
ve Aygün Aynagöz vardı.
Koro üyeleri: Aysel – Atilla Öztan, Aytaç Kürekçioğlu, Deniz Açıkgöz,
Gül Alkan, Kadir Özdemir, Nazlı Öz, Nazlı Şen, Neslihan Küçük, Nurşen
Aynagöz, Olcay Tokdemir, Serdar Dündar, Tarık Kardeş ve Yalçın Akkan
bulundu.

Biraz da çalışmalarımızdan bilgi vereyim. Belki daha sonraki yıllarda devam edecek çalışmalarımıza katılmak isteyen olur.
5 Yıl önce Engin Şahin Ecevit hocalarımızın şefliğinde yine bir arkadaşımızın sanat atölyesinde başladığımız çalışmalar sonunda çeşitli konserler düzenledik.
Kocaeli Kandıralılar Derneği ile birlikte Otel Asya da, Kandıra Ç.Y.D.D ği ile birlikte Kerpe de, KYÖD de kahvaltıda.

Her biri birbirinden keyifli çalışmalardı. Hocalarımızdan ilahilerde öğrendik ve sunduk, pop müzik türünden şarkılarda. Çok eski şarkıları da, çok güncel şarkıları da öğrenip sunma fırsatımız oldu.

Bu yıl yine kaldığımız yerden başlama ve devam etme kararımız oldu. Corono illetinden her birimiz çok etkilendik. Kaybettiğimiz yakınlarımız oldu. Koristlerimizden Günay Gülcü büyüğümüz ve Şahin hocamızın annesi Münevver Ecevit hanım da sürekli bizimle birlikte olan kişilerdi. Ruhları şad olsun.

Engin ve Şahin hocalarımızda Torunları Nehir i büyütmek için İstanbul a gitmek zorunda kalmışlardı. Bizim konserlerimizde Çello çalan Onur hocamız ve Viyola çalan Özge hocamıza konuyu ilettik. Hep birlikte oturup konuştuk. Onur hocalar bizi çalıştırmaya karar verdiler. İzmit belediyesine çalışma yapmak için müracaat yaptık ve kabul ettiler. Her hafta perşembe günleri düzenli olarak çalışmalarımızı sürdürdük. Bu kez karşımıza deprem çıktı. Her birimiz depremden, asrın felaketinden çok etkilendik. Nasıl etkilenmeyelim. 1999 depremi hafızalarımızda hala. Aynı acıyı bizlerde çaresizce evlerimizde izledik. Allah bir daha böyle felaketler yaşatmasın demekten başka önlem alarak yaşamımızı sürdürmek zorundayız. Yine ara vermek zorunda kalmıştık.

Aradan bir müddet geçtikten sonra kaldığı yerden çalışmalarımızı moralsiz olarak ve birbirimize destek vererek sürdürdük. Bir müddet sonra konser için becerebilirmiyiz, nerede yaparız, nasıl yaparız düşüncelerimizi olgunlaştırararak kararımızı verdik. Hiç kimseden destek almadan ailelerimizle birlikte küçük bir salonu ve sahnesi olan Ferahnak Sanat merkezi ile görüştük. Ve aşağıda fotoğraflarını göreceğiniz tablo karşımıza çıktı.
Çok kıymetli saz hocalarımız Kanun da Ahmet Çeviker, keman da Emir Turhan, klasik kemençe de Burak Koşumcu, kabak kemane de Berkan Geçgen, ney de Güngör Barış Görgün, Ud da Gökhan Çaylak, viyola da Özge Aysu, çello da Onur Aysu, ritm de Nurten Yılmaz ve ben Aygün Aynagöz.

Koro üyeleri: Aysel – Atilla Öztan, Aytaç Kürekçioğlu, Deniz Açıkgöz,Gül Alkan, Kadir Özdemir, Nazlı Öz, Nazlı Şen, Neslihan Küçük, Nurşen Aynagöz, Olcay Tokdemir, Serdar Dündar, Tarık Kardeş ve Yalçın Akkan
bulundu.

Birinci bölüm rast makamından eserlerdi. İkinci bölümde daha güncel parçalar ile solistlerimiz başarılı ve coşkulu bir performans sergiledi. Katılımcıların coşkusu ile birlikte ortaya harika bir görüntü çıktı. Sunucumuz Gülşah Güzel in başarılı sunumu geceye ayrı bir renk kattı.
Program sonunda Engin hocamızın duygusal mesajı okundu. Tüm katılımcılara aileleri ve bu yıl çeşitli sebepler ile aramızda olmayan fakat konserde bizleri yalnız bırakmayan grup üyeleri tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Şef Onur Aysu ya plaketini İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Necat Çakır verdi.

Bizkandırayız Müzik ve Şiir Topluluğu adına bizlerin çalışmasına destek veren İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve Kandıra Yelken Sineması sahibi Teoman Yelkencioğlu na tekrar teşekkür ederim
Yeni konserlerde görüşmek ümidi ile…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir