Kandıra Şiir AkşamlarıAşık Veysel Anma Toplantısı- Aygün AYNAGÖZ

Unesco dünya miras listesi kapsamında 50. Ölüm yıldönümünde  anma programına da aldığı Aşık Veysel’i Bizkandırayız Şiir Topluluğu olarak Kandıra Şiir Akşamlarında Sebahat Ulutaş’ın sunumu ve sağlık çalışanı ve saz sanatçısı arkadaşımız Derya Demirel’in seslendirdiği türküleri ile coşkulu biçimde kutladık.

Sebahat Ulutaş arkadaşımız Aşık Veysel’in hayatını, eserlerini, yaşam öyküsünden kesitler sunarak anlattı. Aynı zaman da Türk halk edebiyatı içinde Ozanlık ve Aşıklık geleneği hakkında bilgiler verdi.

Derya Demirel ise çaldığı ve söylediği birbirinden güzel Aşık Veysel türküleri ile nefis bir anma etkinliğinin nasıl olacağını hepimize gösterdi.

İstanbul’dan kalkıp gelen şiir dostu Profesör Kürşat Yıldız aynı zaman da hemşehri si olan Aşık Veysel i tanımış olan anne ve babasının anılarını anlattığı kısa videoları akşamın başka bir rengi idi.

Birçok katılımcının okuduğu şiirlerinden sonra  Aşık Veysel ile ilgili emekli edebiyat öğretmenleri  İpek Sümer ve Mustafa Yıldız  çeşitli anektodlarını anlattılar.

Ömer Arslan, Nurşen Aynagöz, Beyza Tokdemir, Olcay Tokdemir, Begüm Uslu, Aliye Erdoğmuş, Kürşat Yıldız, Mustafa Yıldız, Gülümser Arslan, Cem Ulutaş, Müfide Ecevit, Aşık Veysel şiirlerini okudular.

Katılım belgesi tüm emek harcayanlara verildi. Sunumu gerçekleştiren Sebahat Ulutaş’a plaketini Ç.Y.D.D Kandıra Şube Başkanı ecz. Sevim Deren, T.H.K Kandıra Şube Başkanı Vural Çevik, Kocaeli Kandıralılar Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Ahsen Okyar, Miletvekilliği aday adaylarından Mehtap Memiş ve Programın düzenlenmesini sağlayan ve topluluğun sözcülüğünü yapan ben Aygün Aynagöz birlikte verdik.

Ayrıca Topluluk üyeleri benim içinde bir plaket hazırlamış. Benim için oldukça anlamlı bir sürpriz oldu. Müfide Ecevit plaketi eşim Nurşen Aynagöz e vererek bana takdim etmesini söylemesi benim için tarif edilemez duyumsamaya sebep oldu. Tekrar tekrar kendilerine teşekkür ederim.

Katılımcılar; C.HP. Milletvekili aday adayı Mehtap Memiş, Ç.Y.D.D Kandıra Şube Başkanı Sevim Deren, T.H.K Kandıra Şube Başkanı Vural Çevik, Kocaeli Kandıralılar Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Ahsen Okyar, emekli edebiyat öğretmenleri İpek Sümer, Mustafa Yıldız, Prof. Dr. Kürşat Yıldız, CHP önceki dönem başkanı Volkan Bulgurcu, Sevim Yılmaz, Nazlı Can Yılmaz, Mehmet Demirel, Seyhan Demir, Ayhan Demir, Mine Öğren, Ayla Yenişen, Hasan Yenişen, Veysel Şenol, Erkan Yaşar, Celil Sağlam, Naziker Sazoğlu, Yüksel Koca, Kenan Caner, Emre Gülekin, İş insanı Belgin Yüksel, Aliye Erdoğmuş, Halil Erdoğmuş, Beyza Tokdemir, Olcay Tokdemir, Begüm Uslu,Kemal Günay, Ahmet Güdük, Cem Ulutaş, Nurşen Aynagöz, saz sanatçısı sağlık çalışanı Derya Demirel, sunumu yapan Sebahat Ulutaş ve ben Aygün Aynagöz birlikteydik.

Belki bir anma programını daha tamamladık. Eksik kalan taraflarımızı da biliyoruz ve eksik kalan taraflarımızdan ders alarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Fakat her programda katılımcıların  sayesinde Kandıra mızda kültürel etkinliklerin yapılabildiğini göstermeye devam edeceğiz. Hem de tüm bu çalışmaları tamamen gönüllülük esasına dayalı gönüllü şiirsever ve sanatseverlerin katkıları ile hiçbir kuruluş ve kurumdan destek almadan yapabilmekteyiz.

2022 Yılı yazından sonra her ay düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz şiirli, müzikli toplantımızın bir yenisini 22 Mart günü yine Kandıra Yelken sinemasında gerçekleştirdik. Bizlere sanatsal ve kültürel faaliyetlerde kapısını açan Teoman Yelkencioğlu’na tekrar tekrar teşekkür ederiz.

Kasım ayında Kandıra daki sivil toplum kuruluşları ile birlikte, Dursun Özden ve Atatürk le yeniden programı ve Derya Demirel’in sazıyla müzik dinletisi

 Aralık ayında Müberra Bülbül ün kitap tanıtımı ve serbest şiirler okuma ile Derya Demirel arkadaşımızdan Müzik dinletisi

 Ocak ayında Mustafa Küpçü sunumu ile Nazım Hikmet Ran anma toplantısı ve Derya Demirel’den müzik ziyafeti.

 Şubat ayında Mustafa Yıldız ve Sayalı Hasanzade’nin sunumu ve Azerbaycanlı şair Bahtiyar Vahapzade anması.

Mart ayında yine değerli bir ozanımız Aşık Veysel i andık.

Saygılarımla; Bizkandırayız Şiir Topluluğu adına Aygün Aynagöz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir