İSA AKINCI VE KANDIRA

KANDIRALI DOST ve ARKADAŞLARIMIN RAMAZAN BAYRAMI MÜBAREK OLSUN =======================================” Sevdiklerinizle Sağlıklı , Mutlu NİCE BAYRAMLARA ”” KANDIRA ‘ YI ANLATAN FOTOĞRAFLAR ”***************************************************************** KANDIRA ‘YI DİNLİYORUM GÖZLERİM KAPALI ” Şair Orhan VELİ ‘ nin mısralarındaki gibi bende KANDIRA ‘ YI dinliyorum gözlerim kapalı . . KANDIRA ‘ yı dinlemek , Hayal etmek , Yaşamak , Anlamak KANDIR’LI olmak ,

KANDIRA ‘ da yaşamak ve yaşamış olmak ilk bakışta hepsi farklı gibi görünsede KANDIRA’nın her bir birey de ayrı bir yeri vardır.KANDIRA ‘ lI olmak bir ayrıcalıktır –

Herkes KANDIRA’lI olamaz -KANDIRA ‘ lI olunmaz KANDIRA ‘ lI doğulur .Bu ve buna benzer sözcükler KANDIRA için çok söylenir . Söylenmiş her sözün ayrı bir önemi, mana ve anlamı vardır.

Bunları da KANDIRA’ lI olan anlayabilir diye düşünüyorum.ÇÜNKÜ ! KANDIRA ve KANDIRA ‘LILARI anlamak o kadar kolay değil.

KANDIRA ve KANDIRA ‘ LILARI anlamak için KANDIRALI olmak lazım .

KANDIRA ‘lı değilseniz , o zaman KANDIRALILARI iyi dinlemeniz gerek ( Dinlemiş olmak için dinlemiyeceksiniz )ANLAMAK ve TANIYABİLMEK için dinleyeceksiniz.

ÇÜNKÜ !KANDIRALILAR sıcak kanlı , samimi içten ve sevecendir..Kandıra ve Kandıralıların kendine özgü bir gönül dili vardır bu dili biliyorsanız KANDIRA ‘ lıları anlamanız kolaylaşır .

Bu dili bilmiyorsanız işiniz zor demektir.( Bu dil şimdilerde pek kullanılmıyorsa da KANDIRA’ nın mayasında vardır.)ÖRNEKLER:* Aaa coccim hoj geldiyiz , Sefa geldiyiz . . .*

Galleri (kadın ) Gızları ( kız ) Ve tabi ki * Gandıra ( kandıra ) gibi

.Bu örnekler çoğaltılabilir

SONUÇ OLARAK KANDIRA ve KANDIRALILARI iyi bilen , tanıyan Bizden içimizden yetişmiş değerleri kazanmak olmalı .NoT : Bu konu ile ilgili yazının devamı haftaya inşallah.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir