Bir Sanatçı Lale Darcan TIĞ-Aygün Aynagöz

Bizkandırayız Şiir Topluluğu olarak İzmit’li ressam, heykeltıraş, yazar, şair Lale Darcan Tığ’ı konuk ettik. Temmuz ayının en sıcak günlerinden birinde oldukça sıcak ve samimi ortamda geçen programda Sanatçı Tığ’ın dördüncü kitabı Yangın Çiçekleri’ nin  tanıtımı gerçekleşecekti. Fakat yayınevinde yaşanan sorundan kaynaklı bir gecikme nedeniyle kitapların gelmesi ertelendi.

 Buna rağmen Aydili sanat derneğinin üyelerinin de katılımı ile oldukça coşkulu ve seviyeli geçen programda Lale Tığ ın daha önce çıkardığı ‘’Alev Meye Değince’’ ve ‘’Bir Şiirdik Aslında’’ adlı  kitabında ki şiirler okundu. Sunuculuğunu Ebru Turhan Çetiner’in yaptığı programda topluluk sözcüsü Aygün Aynagöz, Hidayet Yelkencioğlu Kültür Merkezini sanatsal programlara açan Teoman Yelkencioğlu’na teşekkür etti.

03:28

  Ümit Salih Bolol ve Dr. Ülkü Başdaş’ın gitarları ile sundukları müzik dinletisi zaman zaman tüm katılımcıların katılımı ile konser havasına dönüştü.

 Yangın Çiçekleri kitabının editörlüğünü yapan Prof. Gönül Balkır kitap hakkında ve Lale Tığ’ı anlatan bir konuşma yaptı.

 Aydili Sanat Derneği başkanı Suat Özdemir ise okuduğu şiirler ile izleyicileri büyüledi.

Lale Darcan Tığ ise yaptığı duygulu konuşmasında Bizkandırayız Şiir Topluluğu, Aydili Sanat derneği ve katılan sanat dostu izleyicilere teşekkür etti. Katılımcılara imzalı kitabından hediye etti.


Bizkandırayız Şiir Topluluğu yapılan çalışma sonrası katkıda bulunanlara sertifikalarını takdim etti. Bizkandırayız Müzik Topluluğu hocası Engin ve Şahin Ecevit sürpriz yapıp katıldıkları programda Lale hanıma daha önceleri ud dersi verdiklerini belirttiler.

Lale Darcan Tığ’a ise Kandıra da yapılan sanatsal çalışmalara katkısından dolayı plaket takdim etti.

 Kandıra Ç.Y.D.D. başkanı Sevim Deren, Kocaeli Kandıralılar Derneği Denetleme Kurulu başkanı Ahsen Okyar, Bekaş genel müdürü Ömer Akın, Bizkandırayız Müzik Topluluğu şefi Engin ve Şahin Ecevit, tıp doktoru Sevinç Ağıcı, Ülkü Başdaş, Zuhal Kocamanoğlu, Aydili Sanat Derneği üyeleri Ebru Turhan Çetiner, Yasemin- Burhan Yetkin, Tuba- Ümit Salih Bolol, Alev- Selim Alver, Mesut Nöbetçigil, Eczacı Nursun Kural, e Öğretmen İpek Sümer, Sabahat- Cem Ulutaş, Olcay-Zafer Tokdemir, Birten Kaya, Ergün Açıkgöz, Yılmaz Altay, Levent Açıkgöz, Şaman Sezeralp, Lale Kılıç, Nebahat Küçükboyacı, Semra Güvenç, Celil Sağlam, Ali Gün, Ömer Arslan, Ayfer Aynagöz, Müfide Ecevit, Aytaç Kürekçioğlu, Nurşen Aynagöz, Kemal Günay, Ahmet Güdük ve çok sayıda izleyici vardı.

Ebru Turhan Çetiner- Körfez Akşamları,

Olcay Tokdemir- Mehtabın Aşkı,

Dr. Zuhal Kocamanoğlu Hayalperest,

Ömer Arslan- İlham Beklemez,

Ömer Akın- Susanmış Özgürlüklere,

Müfide Ecevit- Deli Dalgalar,

Mesut Nöbetçigil- O hayalin Peşinde,

Sabahat Ulutaş- Şiir Beklemez,

Burhan Yetkin-Mahşere Kaldı,

Yasemin Yetkin- Bir Şehir Vardı,

Nursun Kural- Yaşamak İstiyorum,

Selim Alver- Kasımda Hüzün

Aygün Aynagöz- Uçuşan Yapraklar adlı şiirleri okudular.

Programın ardından konuklar Kandıra sahillerinde gezinti yapıp özel bir mekan da şiirlerine ve şarkılarına devam ettiler.

Lale Darcan Tığ kimdir?
İzmit te yaşayan, yaşı oldukça ileride olan, fakat buna rağmen üretkenliğini sürdürebilen bir yazar, şair, ressam, heykeltraş, kısaca yaşamını sanata adamış bir kadındır. Sadece bu kadar değil. Yaşamında kendi deyimi ile sosyetenin en üstünde bulunmuş, ardından yaşanan olumsuzluklar sonucu cezaevine düşme noktasına gelmiş, tüm bu durumdan sanata ve sanatçılara kapısını açan Aydili Sanat Derneği ile tanışması sonucu kurtulmuş ve durmadan üreterek hem kurduğu çevre ile hem de ürettikleri ile günümüz de rol model olacak bir kişiliktir. 26.07.2024
Aygün Aynagöz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir