Kandıra Şiir Akşamları-Erzurumlu Emrah- Aygün Aynagöz

Her ay düzenlediğimiz şiir akşamları programına başlamadan önce gün içinde bizleri yalnız bırakmayan ve her fırsatta yanımızda bulunan Kocaeli Kandıralılar Derneği Denetleme kurulu başkanı Ahsen Okyar ile Kandıra Kaymakamı Ömer Lütfü Yaran ı ziyaret ettik. Gerçekleştirdiğimiz pogramlar hakkında kendisine bilgi vererek programa davet ettik. Çeşitli programları olduğundan katılamadığını ve merak ettiğini belirten Kaymakamımız önümüzde ki aylarda yapılacak çalışmalara katılmak istediğini belirtti. Ayrıca İsmail Sarıca büyüğümüzün İçinde Kandıra Geçen Yazılar ve Kandıra Tarihini anlatan kitabını verdik.



Bizkandırayız Şiir Topluluğu Kandıra Şiir Akşamları nda Mayıs ayı programında Erzurumlu Emrah gecesi gerçekleştirdi. Hidayet Yelkencioğlu Kültür Merkezi nde Yelken Sineması nda gerçekleşen program şiirler ve türküler ile unutulmayacak programlar arasına girdi.


Erzurum radyosu saz sanatçısı ve Tasvire Güneş ortaokul müzik öğretmeni Akif Akkurt ile eşi Zafer okulu müzik öğretmeni Işılay Cansu Akkurt un söylediği türküler, topluluk sözcüsü Aygün Aynagöz ve Sabahat Ulutaş ın Erzurumlu Emrah ın hayatı ve edebi kişiliği ile ilgili yaptığı söyleşi samimi bir ortamda gerçekleşti.

TRT1 de düzenlenen Müzik yarışması Sen Türküleri Söyle programı sanatçılarından Işılay Cansu Akkurt.


Topluluk üyelerinden Müfide Ecevit Mime Düştü,

Olcay Tokdemir Figanın Bülbülü,

Ömer Arslan Derman mı Kaldı,

Olcay Çelik Bir Nazenin Bana Gel Gel Eyledi,

Adem Arı İmdat Eyler şiirlerini okudular.

Hikmet Azat ta okuduğu türkü ile oldukça beğenildi.


Programa katılanlar arasında e.D.P.T Genel Müdürü İsmail Sarıca ve eşi Çocuk sağlığı uzmanı Süheyla Sarıca, Demokrat Parti Kandıra İlçe Başkanı Olcay Çelik, Saadet Partisi İlçe Başkanı Ramazan Nuri Aslan, C.H.P İlçe Yöneticisi Hatice Duru, Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Salim Acar, Denetleme Kurulu Başkanı Ahsen Okyar, Sakarya Üniversitesi öğretim görevlisi Adem Arı, Mustafa Tımaç, Kandıralı iş insanı Saffet Dönmez, Egemen Bebek, Cumhur Çelik, Ervin- Serkan Şahin, Mesude- Kadir Kopuz, Olcay Tokdemir, Aytaç Kürekçioğlu, Sevda Ay, Sevil Bayraktar, Adem Çetin, Hikmet Azat, Aliye- Halil Erdoğmuş, Nizamettin Yılmaz, Salih Akyıldız, Sabahattin Akyıldız, Hasan Tokgöz, Ayşe Tülin Öztop, Salim Başar, Gülümser-Ömer Aslan ve çok sayıda izleyici vardı.
Işılay Cansu Akkurt ve eşi Akif Akkurt a değerli çalışmalarından dolayı plaketleri verilirken şiirlerini seslendiren topluluk üyelerine sertifikaları verildi.

İsmail Sarıca İmzalı kitabını Işılay Cansu ve eşi Akif Akkurt a hediye etti.


Akif Akkurt ve eşi TRT Türkü yarışması solistlerinden Işılay Cansu Akkurt sırasıyla 1. Aşkın Ezeli 2. Tutam Yar Elinden 3. Kömür Gözlüm 4. Bugün Sabah 5. Uykudan Uyanmış 6. Ağalar gurbetten geldim 7. Çığrışır bülbüller 8. feryâd edersin 9. Felek çakmağı parçaları seslendirdiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir