Bizkandırayız Şiir Akşamları Fazıl Hüsnü Dağlarca- Aygün Aynagöz

Kandıra Şiir Akşamlarında Fazıl Hüsnü Dağlarca anıldı.

Bizkandırayız Şiir Topluluğu bu kez Dağlarca’yı andı. Sunumunu Kandıra Akçakoca Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Ömer Arslan’ın yaptığı programda Dağlarca’nın şiirleri topluluk üyeleri tarafından okundu.

Ömer Arslan; ülkemizde en fazla şiir’i yayımlanmış şair Dağlarca’nın hayatını, eserlerini ve edebi kişiliği ile Türk diline nasıl katkı verdiği konusunda geniş bir bilgi sundu.

Topluluk sözcüsü Aygün Aynagöz program akışı içinde Dağlarca’nın sözlerini söyledi. Topluluk üyeleri de sırasıyla şiirlerinden örnekler verdi. 

Olcay Tokdemir; “Yalnızlığım”

Aytaç Kürekçioğlu; “Alımsı”

Ömer Arslan; “Elif’in Kağnısı”

Cem Ulutaş; “Kızılırmak Kıyıları”

Efe Uysal; “Hayata Çizilen Dünya”

Hamza Güdük; “Çocukların Askerlik Oyunu”

Sabahat Ulutaş; “Kainatın Akşam Yoklaması”

Belgin Yüksel; “Kurtulmak”

Gülümser Arslan; “Benim Gibi” şiirini okudu. Şiir okuyanlara sertifikaları takdim edildi.

Müfide Ecevit; “Madenciler”

Katılımcılar arasında Ömer Arslan’ın annesi Gülümser Arslan, Babası Ayhan Arslan, edebiyat öğretmeni Ramazan Yaşar, Tarih Öğretmeni Cem Ulutaş, Sabahat Ulutaş, Aliye Erdoğmuş, Halil Erdoğmuş, İnci Ulusoy, Besime Demirel, Naziker Sazoğlu, Olcay Tokdemir, Zafer Tokdemir, Aytaç Kürekçioğlu, Müfide Ecevit, Belgin Yüksel, Yunus Şen, Celil Sağlam, Gamze Yıldız, Elif Karagöz, Efe Uysal, Hasan Subaşı, Yakup Ural, Hüseyin Fındık, Hakan Sarı, Rıfat Okan, Atamer Adıgüzel, Zeynel Yılmaz, Harun Duran, Kemal Günay, Ahmet Güdükoğlu, Hamza Güdükoğlu ve çok sayıda şiirsever katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir