Kandıra Şiir Akşamları KARACAOĞLAN- Aygün Aynagöz

Kandıra’da Karacaoğlan şiirlerle, türkülerle anıldı.


En son Behçet Necatigil konulu şiir toplantısı gerçekleştirdik Ekim ayında. Aklımızda kapsamlı bir çalışma vardı beraberinde. İnsanın yapmak  istediği  gerçekleşemiyor bazan. Maalesef böyle bir durum ile karşılaştık.
Derya Demirel arkadaşımız Karacaoğlan konulu program yapabiliriz dedi. Telefon trafiği yaptık topluluk arkadaşlarımızla. Araya hastalıklar girdi, başka programlar girdi. Erteledikçe erteledik. Sonunda çoğunluğumuzun olabileceği tarihi bulduk. İlan ettik tarihimizi.12.12.2023 Salı. Geriye dönüş yoktu artık. Çalışmalarımız kapsamında şiirlerin seçimi, konunun kim tarafından anlatılması gerektiği, davetlilerin organizasyonu, .kimin hangi şiiri okuyacağı, sinema salonun ayarlanması, yetkili mercilere bilgi verilmesi gibi iş bölümü paylaşımı vardı..


Sırasıyla tarih ilan edildikten sonra her birini gerçekleştirdik. Konuyu anlatacak satranç hocası ve emekli edebiyat öğretmeni Mustafa Yıldız ağır bir grip enfeksiyonu geçirmekte imiş. iki gün kala belli olan bu durum bizleri telaşa düşürdü. İmdadımıza Müfide Ecevit yetişti. Elindeki kitaplar ile hazır olabileceğini bildirdi.
Programa başlamadan bir saat önce buluştuk. Neler yapabileceğimizi planladık.
İzleyiciler ve topluluk üyelerimiz gelmeye başladı. Sürpriz konuklarımızın gelmesi bizleri çok mutlu etti. Çeşitli sebeplerle  gelemeyen dostlarımız oldu. Çok keyifli olacak programı kaçırdıkları için üzüntülerini belirttiler.

Program Derya Demirel’in çalıp söylediği türkülerle başladı. ‘Seyyah oldum gezdim gurbet elleri” ve ”Gökyüzünde tüten olsam’parçalarını söyledikten sonra açılış konuşmasını yaptım.

Yelken sineması sahibi Teoman Yelkencioğlu na ve tüm emeği geçen şiir dostlarına teşekkür ettim. Konuklarımızı tanıtmaya çalıştım. Çok kıymetli konuklarımız vardı.

Kürsüye sunumunu yapmak üzere Müfide Ecevit’i davet ettim.Kendisi oldukça heyecanlıydı. Kısa sürede hazırlık yapmasına rağmen  gerek halk edebiyatı üzerine , gerek Karacaoğlan ile ilgili yaptığı sunum çok samimi ve  başarılı idi.


Müfide hanım sözü Derya Demirel e bıraktı. Derya hanım daha önceden yapılmış çalışma gereği Olcay Tokdemir i sahneye davet etti. Birlikte iki Güzelleme türkü söylediler.


Daha sonra şiir topluluğu üyeleri sırayla kürsüye gelip hazırladıkları şiirleri seslendirdiler. İlk şiiri  Akçakoca ilköğretim okulu öğrencisi  Hamza Güdük ”Dinle Sana Bir Nasihat edeyim” şiiri idi. Çok beğenilen  şiir en çok alkışlanan şiir oldu.

Ayfer Kocatürk, ”Bir güzele selam verdim” ,Nursun Kural ”Üç Derdim Var”, Zafer Tokdemir ”Sabahtan uğradım ben bir güzele”, Aytaç Kürekçioğlu ”Bana kara diyen dilber”, Gülümser Arslan ”Uryan geldim yine uryan giderim”, Belgin yüksel ”Çukurova Bayramlığını giyerken”,  Arda Akın ”Sevda sevda derler”,  Olcay Tokdemir ”Gurbette ömrüm geçecek”, Ayşe Vural ”Bir ayrılık bir yoksulluk”,  Ömer Arslan ”İncecikten bir kar yağar” şiirini kürsüden okudular.


Konuklarımızdan Kandıra Belediye başkanlığı için partisinden  aday adayı olan Recep Yıldız ezberindeki Karacaoğlan şiirini okudu. Çok beğenildi.


Yine konuklarımızdan  fırsatını buldukça aramızda olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanlık danışmanlarından Abdullah Köktürk Balkanlar dan Anadolu’ya gurbeti ve özlemi anlatan türkü ile salondaki herkese duygulu anlar yaşattı.


Programa katılanlar arasında Erzurum radyosunda çalışmış, Tasvire Güneş ortaokulu müzik öğretmeni Akif Akkurt’un olduğunu öğrenince kendisini sahneye davet ettim. Derya Hanım’ la birlikte söyledikleri Karacaoğlan parçaları programın finalini  oluşturdu. Hep birlikte söylenen türkülerle coşku içinde program tamamlandı.


Derya Demirel’e plaketini; Kandıra önceki dönem belediye başkanlarından İsmail Genç, son Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Kandıra Belediyesi meclis üyesi Birten Kaya ve Kocaeli Kandıralılar Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Ahsen Okyar birlikte verdi.


Ayrıca Kerpe den gelen konuklarımızdan Ahmet Aygaç Derya hanıma çiçek taktim etti.

Müfide Ecevit e ise plaketini; A.K.P Kandıra Belediyesi başkanı aday adayı Recep Yıldız, Saadet Partisi Kandıra İlçe Başkanı Ramazan Nural Arslan, Demokrat Parti İlçe Başkanı Olcay Çelik, Ç.Y.D.D Kandıra Şubesi Başkan yardımcısı İpek Sümer ve Bizkandırayız Platformu Başkanı Aygün Aynagöz birlikte takdim etti.
Şiir okuyan topluluk üyeleri ise teşekkür belgesini yine konuklardan aldılar. En Son çekilen  toplu fotoğraf ile  Kandıra Şiir Akşamları ndan biri daha tamamlanmış oldu.


Katılımcılar arasında  Kandıra eski Belediye Başkanlarından İsmail Genç ve eşi, KBB Başkanlık Danışmanı Abdullah Köktürk, Kandıra Belediyesi meclis üyesi Birten Kaya, AKP Kandıra Belediyesi başkanı aday adayı Recep Yıldız ve eşi, Demokrat Parti İlçe Başkanı Olcay Çelik, Saadet Partisi ilçe Başkanı Ramazan Nural Arslan, T.H.K Kandıra ilçe Başkanı Vural Çevik, ÇÖLYAK Derneği Kandıra Temsilcisi Ayfer Kocatürk, C.H.P Kandıra eski ilçe başkanlarından Recep Şenol, Kocaeli Kandıralılar Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Ahsen Okyar, Ç.Y.D.D Kandıra Şubesi yönetim kurulu başkan yardımcısı emekli edebiyat öğretmeni İpek Sümer, Ahmet Aygaç, Ayşe Vural, Nurten Karagöz, Arda Akın, Aysun Tuncel, Semra Ateş, M. Kemal Şimşin, Sabahattin Yağız, Fikri Varol, Yüksel Koca, Nezihe Sazoğlu, Yusuf Erbey, Sevgi Erben, Akif Akkurt, Adem Çetin, Mehmet Demiral, Veysel Şenol, Ömer Arslan, Cevat Kaya, Gülümser Arslan, Ayhan Arslan, Cemalettin Sezer, Hamza Güdük, Ahmet Güdük, Aliye Erdoğmuş, Halil Erdoğmuş, Celil Sağlam, Kemal Günay, Nurşen Aynagöz ve çok sayıda şiir sever vardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir