KANDIRADAN BİR FESTİVAL DAHA GEÇTİ- Cem ULUTAŞ

Kandıranın doğal güzelliği, kendine has koyları, ormanları, yolları, denizin fevkalade çekiciliği turizm ve bisiklet festivalinin yapılmasını uygun hale getiriyor. İlki geçen yıl düzenlenen bisiklet festivalinin ikincisi de yine Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin organizasyonu ile düzenlendi. Belediyenin gözlerinize inanacaksınız sloganıyla hep birlikte mutluluğa pedal çevrildi. Bu organizasyonun oluşmasına Kandıra Belediyesi, Kocaeli Bisiklet platformu, Kocaeli Bisiklet ulaşım sistemi, Kandıra koşu ve bisiklet grubu ve Hepşenler Ailesi de destek sağladı.

23 Haziran Perşembe günü Kerpe Ömerağzındaki kamp alanında toplanmaya başladık. Çadırlar kuruldu bisikletler indirildi. Akşamında Kerpe kartalkayalara güneşi uğurlamaya pedal çevrildi. Tatlı tatlı çiseleyen yağmurun altında müzik eşliğinde yeni bir festivalin hikayesi yazılmaya başlandı. İkinci gün Babalı ve cebeciye doğru pedal çevirmek için kalkıldı. Ömerağzından Kerpe, Kumcağız ve Kefken’den geçilerek Babalı sörf alanında toplanıldı. Oradan Cebeci dönüş yoluna geçildiğinde terleyen yorulan bedenlerimizi rahatlatmak istercesine gök gürlemeye yağmur bardaktan boşalırcasına indirmeye başladı. Kimileri keyfini çıkararak sürüşünü devam ettirirken kimileri kandıranın misafirperver insanlarının evine sığındı. Akşamında Belediye korosu Kocaeli türkülerini seslendirdi. Bu kadar güzel türküleri neden bilmediğimizin burukluğunu bize yaşattı. Bu keyif ve yorgunlukla çadırlarımıza dinlenmeye geçtik. Üçüncü gün uzun bir rota bizi bekliyordu.  Kamp alanından Kandıra’ya sürüş başladı.  Yaklaşık olarak Kandıra’da iki saatlik bir ara verilerek Kandıra ile bisiklet sevenlerin kaynaşması sağlandı. Bu aradan sonra Safalı köyü üzerinden Bağırganlıya sürüş yaptık. Buradan Sardala koyuna devam ettik. Parkur zorluydu ama zoru başarmanın verdiği hazzın keyfine diyecek yoktu.

Dördüncü gün yani son günü kahvaltılar yapıldıktan sonra bu diyarların fetih komutanı Akçakoca anıtına sürüş yapılarak bu güzel yerleri bize bıraktıkları için teşekkürlerimizi sunduk. Sömürgeci devletlerin göz dikip almaya çalıştıkları yerleri Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Yaptığımız Kurtuluş Savaşı ile  bu güzelim vatan toprakları üzerinde özgürce mutluluğa pedal çevirmenin onurunu Kandıranın en yüksek noktasında yaşadık.

  Cem Ulutaş

One thought on “KANDIRADAN BİR FESTİVAL DAHA GEÇTİ- Cem ULUTAŞ

  1. Cennet memleket, yeşil yazı, taze fotoğraflar, genç insanlar, mevsimin bahar olduğu besbelli…Eline, gözüne, diline sağlık Cem, daha sık yaz, umudumuz çoğalsın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir