Hoş Seda- Aygün AYNAGÖZ

Tüm dostlara, okurlara merhaba

Yazımı Öğretmenler günün de vefat ettiğini öğrendiğim İbrahim HAKAN a ve tüm eğitim camiasında hayatını kaybeden büyüklerimiz ve okul arkadaşlarımıza ithaf ediyorum.

Fen bilgisi öğretmeni İbrahim HAKAN ve eşi resim iş öğretmeni Nesrin HAKAN Bulgar göçmeni öğretmenlerimiz belki de siyah beyaz fotoğrafların bir çoğunu çeken fotoğrafçılar idi Kandıra da bulundukları yıllarda. Kandıra yı ve biz öğrencilerini gerçekten çok seviyorlardı.Kendisini ve bir çok eğitim camiasında görev yapan eğitimciye Öğretmenler günü mesajı atarken vefat haberini oğlu Tamer den öğrendiğim hocamızla ilgili bir çoğumuzun anıları vardır elbette.

Kefken Kumcağız daki yazlıklarından dönerken kaza geçiren ve ameliyattan sonra vefat eden öğretmenimiz Nesrin hanımdan sonra yalnız yaşamaya başlayan ve pilav günlerimizi bize hatırlatan, İbrahim Hocamızda maalesef rahmetli olmuş. Gerçekten öğrencileri ile ilgili anılarını anlatırken o günleri tekrardan yaşıyormuşcasına, heyecanla bizlere cömertçe aktarırken , içindeki insan sevgisi ve öğretme tutkusu bizlere ışık oldu. Pandemi sebebiyle ara verdiğimiz pilav günü etkinlikleri süresince sık sık bu yıl yapmıyormuyuz diye , yada yine 30 Ağustos haftasına denk getirelim diye telkinlerde bulunan öğretmenimizin ve tüm öğretmenlerimiz ile okul arkadaşlarımızın ruhu şad olsun.

Tabi ki bir çok okul arkadaşımız da her yıl aramızdan birer birer bazan daha fazla ayrıldılar. İlk pilav günü yaptığımız yıl Caner ŞEN abimiz okul defterine o güzel el yazısı ile yazmış idi.

Yönetim kurulu üyemiz Ersin ÇELEBİ nin vefat haberi içimizi acıttı.

 Okul müdürlüğüne vekalet eden daha sonraki yıllarda öğretmenliğe dönen Ali Şükrü PİSTELLİOĞLU okulun spor salonunda ismi bulunan, emeklerini unutamayız.

 Önceki dönemlerde Yönetim Kurulu üyemiz, her zaman bizlere önderlik yapmış olan İsmail AÇIKGÖZ

 Ben seneye gelemem bu gelişim son, bu etkinlikleri bırakmayın diyen Fatih Koray PATLAR

Sınıf arkadaşım Betül SAATÇİ GÜNGÖR

Kandıra Halk Eğitim Müdürlüğü yapmış olan İlhan DURU

Kandıra da bulunduğu zamanlarda tüm aktivitelerimizde bulunan ve bizleri teşvik eden Kıbrıs ta yaşayan öğretmen Özlem ERSOY.

Emeklilik dilekçesini verdikten sonra emekli olmayı beklerken vefat eden can arkadaşımız Turgay ÖZAY

Hikmet AÇIKGÖZ abimiz.

          Ayşen DEĞER ÇİÇEK arkadaşımız.

Benim lakabımı baban taktı diyen Nesip ÖZOĞUL abimiz.

Son pilav gününe katılan Şerafettin YILMAZ abimiz.

Hilal POLAT ablamız.

Atacan SAĞLAM abimiz

İhsan ERDEM Öğretmenimiz.

Saadet ÇINAR Öğretmenimiz.

Halis AYDOĞDU abimiz.

Sibel ÖZGÜLER GENÇ arkadaşımız.

Şiir etkinliğinde ”bu gecenin masraflarını ben ödemek istiyorum Aygün” diyen Vedat AKALIN abimiz.

Kocaeli Üniversitesinde adına sınıf açılmış olan Suha KOCAOĞLU abimiz.

Sanırım unuttuğum kişiler olmuştur şu an için elbette. Fakat hatırladığımızda tek tek buraya isimlerini yazacağım.

Belki bizim adımızı yazmaya bile cesaret edemeyecekler. Fakat okulumuz mezunlarından son öğrenci hayatını kaybetmeden, okulumuzu, memleketimizi, okul arkadaşlığını ve öğretmenlerimizi unutmayacaktır.

Hayatını kaybetmiş okul arkadaşlarımızın ve öğretmenlerimizin anısına saygıyla….

One thought on “Hoş Seda- Aygün AYNAGÖZ

  1. Aramızdan ayrılan değerli öğretmenlerimizin, abi&ablalarımızın ve arkadaşlarımızın ruhları şad mekanları cennet olsun Allah kederli ailelerine ve tüm sevenlerine sabırlar versin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir