KANDIRA-1 Cihat KAYMAS

Saygıdeğer Hemşerilerim hepiniz saygılarımla selamlamak istiyorum.

Öncelikle bu günlerinde ülkemizin birçok noktasında yaşanan yangın ve sel felaketlerinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza ALLAH’ tan rahmet, ailelerine sabır ve yangından yaralanan ve etkilenen tüm canlılara acil şifalar diliyorum. Yangının ve sel felaketlerinin etkisini azaltmak için ilgili kurum ve kuruluşlarca etkin çalışmalar yapılıyor. Bu süreçte Türkiye’ nin dört bir yanından gelerek yangın ve sel bölgelerinde fedakarca ve sabırla görev yapan resmi ve sivil ekiplere şükranlarımı sunuyorum.

Geçtiğimiz günlerde Kocaeli’ de yayımlanan yerel bir gazetede “Burası Bodrum değil Kandıra!” başlıklı bir makale okudum ve okumaya doyamadım.

Kandıra’ mız için; Alabildiğine bir deniz…Arkası ormanlık…Yüzme yarışı yapan gençler…Doğanın tüm renkleri bir arada denilmektedir. Bu ne güzel bir betimlemedir diye düşündüm. 

Kandıra’ mız Doğa…Spor…Deniz…Turizm ile anılmalı ve daha da değerlenerek ülkemizin cazibe merkezlerinden biri olmalıdır. Bu güzelliklerimize sahip çıkmak, çıkamayanlardan ise af dileyip, layıkıyla görev yapacaklara müsade etmeleri talep edilmelidir.

Cennet gibi Kandıra sahilleri, verimli tarım alanları ve tarım toprakları, dünyanın en iyi kalpli ve insancıl halkımızı önce birbirimize daha sonra tüm dünyaya anlatmamız önceliğimiz olmalıdır. 

Değerli hemşerilerim, en önemli konumuzun içimizde olan değerlerimize sahip çıkmamak olduğunu yakinen gözlemlediğim için, sizlerle de bu görüşümü paylaşmak istiyorum. Özelliğimiz Kandıra’ mızın değerlerine sahip çıkmaktır. 

Ülkemiz yakın tarihinin önemli olaylarından olan “Ayşe tatile çıksın” talimatıyla Kıbrıs Barış Harekatında sorumluluk alan rahmet ve şükranla andığımız Turan GÜNEŞ değerimiz, Emin Ongan Üszküdar Musiki Cemiyeti Başkanı değerli büyüğümüz Amir ATEŞ hocamız gibi nice büyüklerimizin yetiştiği Kandıra’ mıza ve Kandıralılara sahip çıkacağız. Bunu için fırsatlar yaratacak ve gündemde tutacağız.  

Özellikle Kocaeli Kandıralılar Derneğimizin gerçekleştirdiği Kandıra’ mız için önemli değerlerimizi konuk ettikleri toplantılarda tanışma fırsatımız olmayan, ülkemizin diğer illerinde yaşamakta olan  çeşitli meslekten başarılı hemşerilerimiz tanıma fırsatı yakalamıştım. Bu çalışmaların  takdir edilmesinin önemli olduğunu ve davamı için gayret gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. 

Davet edildiğim 2011 yılının Mart ayı toplantısında genel ekonomi piyasaları hakkında sunum yapma ve tanışma fırsatı bulmuş ve “Kandıralı hemşehrilerim baraj kamulaştırmasından elde edecekleri gelirlerle mutlaka gelecekleri için yatırım yapmalıdır.” demiştim. 2011 yılında yapılan yatırımların bugün ne kadar getirisi olacağını sizlerle paylaşmak istemiyorum çünkü moraliniz bozulacaktır. Bu nedenle özellikle Finansal Okur Yazarlığımızın artırılarak,  tasarruf oranımızın çok düşük olduğu dönemlerde bile en küçük birikimlerimizi yatırıma aktarmalıyız. Yaklaşık otuz yılını sektör ve piyasalar içinde geçiren bir ekonomist kardeşiniz olarak bu açıklamalarımı lütfen gözönüde bulundurmanızı rica edeceğim. Kandıra için yerleşik  hemşerilerimiz topraklarının satışları ile başlayan bir dönemde elden ele dolaşan ve neredeyse dördüncü kez el değiştiren araziler için ilk satılan bedelin neredeyse 50-100 katı fiyatlara ulaştığını görmek oldukça düşündürücü ve üzücüdür. 

Kısaca ülkemize, Kandıra’ mıza, toprağımıza, dostlarımıza, kardeşlerimize ve tüm değerlerimize sıkıca bağlı kalacağız. Bu beklentimle güzel günlerde buluşmak dilegiyle hepinize saygılar sunuyorum.    

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir