Bizkandırayız Yürüyüş Grubu- Sardala Koyu- Bağırganlı- Seyrek Aygün AYNAGÖZ

Geçtiğimiz günler içinde arkadaşlarımız ile karar verdik.Kandıra sahillerini yürüyerek gezmek, tanımak ve tanıtmak adına. 
Babalı dan başladık Cebeci’ye kadar birinci etabı tamamladık. Cebeci’den Kerpe’ye kadar ikinci etap tamamlandı. Kerpe’den Seyrek sahiline geldiğimiz üçüncü etap bizi oldukça zorlamış idi. Yaz sıcağı ve artan trafik, Pandemi sıkıntısı ile birleşti. Gecikmeyle karar verdik. Belki çok fazla duyurma imkanımız olmadı. Son diye düşündüğümüz Pınarlı-Seyrek arasını yürüyerek sahil bandı tamamlanmış olacaktı. Uygun olan arkadaşlarımız ile 13 Temmuzda yürüyüşe başlamaya karar verdik. Genç arkadaşlarımız da merak etmişler Çarşı mahallesinden ve Akdurak mahallesinden genç arkadaşlarımızda gelmek istediler. Bizlerde çok sevindik. Birlikte yürüyüş yapmak bizim içinde keyifli olacaktı. Belki parkur hem uzun hem de zorlu olacaktı ama bizlerde küçüklüğümüzde sıcak havalarda denize kaçmak için arkadaşlarımızla büyüklü küçüklü giderdik. 


Yine bir gün önceden Suat GÜZEL abimize haber verdik. Sağolsun  Söylendiği ve karar verildiği gibi 13 Temmuz Salı günü Kandıra Atatürk Anıtı önünde Ergün AÇIKGÖZ, Recai GÜZEL,Emre GÜLEKİN, Emirhan KARAYEL, Yusuf ORCAN, Ahmet Salih UMUT, VE Mustafa YEŞİL ve ben Aygün AYNAGÖZ olarak bindik aracımıza çıktık yola.


Sardala koyunu gezdik. Son zamanlarda tanıtımına önem verilen ve herkesin merak ettiği koy çeşitli plajlardan oluşuyor. Doğal plajlar günübirlikçilerin keyfine keyif kattığını düşündük. Zorlu bir yürüyüşten sonra gidilen plaj ilgi çeken güzellikte.Fotoğraf çekildik ve yürüyüşümüze hemen başladık . Bizim için de zor olacağı kesindi.

Bağırganlı’ya geldiğimizde mola verdik. Orada karşılaştığımız arkadaşlar yemeğe davet ettiler sağ olsunlar. Bağırganlı ve Beylerbeyi köyünden arkadaşlar ile hoş sohbetten sonra bize tarif ettikleri yolun daha güvenilir olduğunu düşündük ve Melen Suyu hattını takip ederek yürüyüşümüze devam ettik. Yolda Ergün Abi ile Emre arkadaşımız koşu yarışına bile girdiler. Tabiki gençlik başka bir şey. Yarışı kaybeden Ergün abi dondurma iddiasını kaybetti. Ve Seyrek’ten aldığı dondurmaları keyifle yedik. Onca zorlu yürüyüşten sonra dondurmanın serinliği yorgunluğumuzu aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir