Bizkandırayız Şiir Topluluğu-Aygün AYNAGÖZ

HALK OZANLARIMIZ VE HALK ŞİİRİ

Pandemi süreci herşeyi etkiledi.Uzun zaman şiir etkinliği gerçekleştirememiş idik. Ve karar verdik. Temmuz , hele 2 Temmuz Ülkemiz için karanlık günlerden biri idi. Birileri gündüz sıcağını yaktıkları insanlar ile karartmaya çalışmışlardı. Bizler şiir topluluğu olarak Uzun zaman sonra ilk şiir topluluğu etkinliğimizi bu bağlamda halk şiirini tanımaya çalışarak, Halk şiirinden örneklerle ve ozan ı tanımakla tamamladık.

Derya DEMİREL arkadaşımızın sazı tanıtması ile B. Geçgen kardeşimizin Kabak Kemane yi tanıtması ile başlayan etkinliğimiz de Mustafa YILDIZ Hocamız Halk şiir i ve ozan hakkında paylaştığı bilgiler tüm katılımcıların bilgilerinin tazelenmesine ve aydınlanmasını sağlamış oldu.

Sabahat ULUTAŞ hocamızda çeşitli katkıları ile gecemiizi bambaşka bir güzellik içinde geçmesini sağladı.
Ardından Muhlis AKARSU, Hasret GÜLTEKİN,,Uğur KAYNAR, Asım BEZİRCİ, Nesimi ÇİMEN, Behçet AYSAN , Aziz NESİN ve Yunus EMRE şiirleri ile gecemizi sürdürdük.

B. GEÇGEN ve Derya DEMİREL in ülkemizin ve coğrafyamızın çeşitli alanlarından söyledikleri türküler ile gecemizi tamamlamış olduk.

Katılımcılar arasında İşbankası Kandıra Şube Müdürü Serkan GEÇGEN, Bizkandırayız Türk Müziği Topluluğu Şefi ve Öğreticisi Engin -Şahin ECEVİT, Avukat Figen ŞENTÜRK, Edebiyat Öğretmeni Mustafa YILDIZ, Harun -Neslihan-Enes-Hüseyin Erdem-Yunus Emre YAZICI ,Sabahat- Cem ULUTAŞ, Olcay- Zafer TOKDEMİR, Melek-Mert EVİRCAN, Nurdan BEBEK, Ressam Aytaç KÜREKÇİOĞLU, Celil SAĞLAM Enes TAYFUN,ve Nurşen -Aygün AYNAGÖZ vardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir