Yalçın AKKAN- Hayr ve Duyarsızlık

BİR HAYRIN VE DUYARSIZLIĞIN HİKAYESİ

1995-96 yılında kurulan Kocaeli Üniversitesi Kandıra Meslek Yüksekokulu ile Kandıramız ilk üniversite ile tanışmış ve ilçemize ekonomik anlamda ve sosyal yaşam anlamında bir hareketlilik gelmiştir. Zaman içerisinde 4 yıllık bölümler ilçemizden alınarak başka ilçelere alınmış ve öğrenci sayısında düşüş olmuş İlçemizde sadece 2 yıllık bölümler kalmıştır.

Bu konuların olumlu ve olumsuz yönlerini konuşmak haddime olmadığı için girmiyorum. Malum biz Kandıralılar, İnşallah, maşallah, kader kısmet deyip sessizliğe gömülerek her şeyin iyisini büyükler bilir sözleri ile tepki göstermeden yetişmiş bir toplumuz.

Benim asıl dile getirmek istediğim konu bugün ölümünün birinci yılında saygı, minnet ve rahmetle andığımız dayım Mehmet CANSEVER’ in eşi yengem Rahmiye CANSEVER’ in hayattayken 2016 yılında üniversiteye 25 dönüm ve Kandıra Belediyesine 5 dönüm yani toplamda 30 dönümlük araziye üniversite kampüsü yapılmak üzere CANSEVER ailesi olarak bağışladılar. Ulusal ve yerel basında haber olarak ses getirdi. İlçemiz yöneticileri için de bulunmaz bir reklam ve şov aracı idi tabii ki bu geçen yıllar benim bu fikrimi tasdik etti. Vefatının sene-i devriyesini kutladığımız 18 Haziran 2021’de değerli büyüğüm Kandıra için hiç düşünülmemiş bu projenin gerçekleşmesini çok arzu etmesine rağmen bu konu ile ilgili hiçbir girişimde bulunulmaması sağlığında kendisini ve biz yakınlarını ziyadesiyle üzmüştür. Halkının büyük bir çoğunluğunun tarım, hayvancılık, balıkçılık ve turizm olan beldemizin bu konuları kapsayan 4 yıllık bir üniversite kampüsü kurulmasının Kandıra mıza ve ülkemize gerek sosyal gerekse ekonomik anlamda çok şeyler katacağı aşikardır ilgililerin bu konuya duyarsız kalmaları hem Kandıra’mız hem milletimiz için bir kayıptır.

Ben bir Kandıralı olarak bu konuya bir katkı daha sunmak istiyorum eğer yukarıda bahsettiğimiz üniversite kampüsü kurmak fikrine veya projesine duyarsız kalacaksanız yapılacak protokolle Avrupa Birliği fonları da devreye sokularak bu alana yaşlı ve bakıma muhtaç insanların her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağı bir Rehabilitasyon ve Bakım evi Kampüsü kurulabilir. Yaşlanan nüfus göz önüne alındığında çevre il, ilçe insanlarının ihtiyacı karşılanarak hem istihdam ve hem ekonomik olarak katkı sağlayacaktır. Yazımın sonunda ilgililerin gerekli hassasiyeti göstermelerini de temenni ederken; insanlığın hayrına yönelik böylesi gönülden yapılan bir bağışın hak ettiği değeri görmesini ve buna vesile olan büyüklerimi de saygı, minnet ve rahmetle anıyorum ruhları şad mekanları cennet olsun. 19.06.2021

Yalçın AKKAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir