Kerpe- Sarısu-Seyrek Bizkandırayız Yürüyüş Grubu

Aygün AYNAGÖZ

Maceramız geçmiş yıllara dayanmakta. Müzik grubu, Şiir grubu, Okuma Grubu, Gezi Grubu derken oluşturduğumuz yürüyüş grubumuz aynı heyecan ve istekle Kandıra sahil bandında Kerpe Seyrek arası etabını tamamlamış bulunmakta.

Arkadaşlarımız Yalçın AKKAN, Sabahat ve Cem ULUTAŞ, Recai GÜZEL, Aytaç KÜREKÇİOĞLU, Yaşar AKALIN, Seyhan DEMİR, Ergün AÇIKGÖZ, Feyza TOKDEMİR, Süheda KURT, Hüseyin AKIN, Abdülsamet KÜREK ve ben Aygün AYNAGÖZ.

Kararlaştırdığımız gibi saat 14 00 de Kandıra ATATÜRK ANITI’ nın önünde toplandık. Seyhan, Hüseyin ve Abdülsamet arkadaşlarımız gruba Kerpe de katılacaklardı. Bir akşam önce Suat GÜZEL abime telefon edip yarın bizi Kerpe ye bırakıp Seyrek’ten alırmısın dediğimde saatlerin programını oluşturup kabul etmesi ve ne kadara götürürsün dediğimde sizden nasıl para isterim siz gönüllü olarak Kandıra ‘nın tanıtımını yapıyorsunuz demesi bana çok ayrı bir motivasyon kaynağı oldu. Bu konuşmayı arkadaşlarımla paylaştığımda doğru bir iş yaptığımızın kanaatini pekiştirmiş olduk.

Uzun bir yol olduğunu biliyorduk. Genç arkadaşlarımız Feyza ve Süheda ilk kez katılıyor olmalarına rağmen oldukça başarılı şekilde etabı tamamladılar. Ergün abi ikinci doz aşısını vurulmuş olduğu halde grup halinde yürüyüş keyfinden dolayı şartlarını zorlayarak bize yolda moral verdi. Abdülsamed’in bisikleti zaman zaman yorulan arkadaşlarımız için dinlenme aracı gibiydi.

Birbirimize moral vererek ve doğanın eşsiz manzarası eşliğinde sohbet ederek yola Kerpe’de fotoğraf çektirerek çıktık. Plajların kenarından etrafı seyrederek yeni yapılan sandal limanının oradan Sarısu yoluna çıktık. Herbirimiz gerek araçla gerek yürüyerek bu yolu kullanmış idik. Yaza hazır plajlarda eksik olan ufak tefek yerlerde çalışmalar devam etmekte idi. Umuyoruz ki kısa sürede Büyükşehir çalışmalarını tamamlar.
Havanın sıcak olmasının yanında zorluk çektiğimiz en önemli konu beton yolda yapılan yürüyüş oldu. Her birimiz Seyrek’te Palamar da toprak yola ve koruluğun altına girdiğimizde etabı beklediğimizden erken tamamlamamızın keyfini çıkardık. Seyrek’te Şaman SEZERALP eniştemiz bizi karşıladı ve kendisi ile hatıra fotoğrafı çektirdik.
Seyrek’te Kerpe’ye ve Cebeci’ye giden arkadaşlarımız Levent AÇIKGÖZ’ün aracı ile geri döndüler. Bir saat e yakın süre dinlendikten sonra Suat abi bizi almaya geldi ve Kandıra’ya döndük , vedalaşarak ayrıldık.
Recai ile birlikte İzmit’e dönmek için Recai’nin aracına doğru giderken Akdurak mahallesi muhtarı Cüneyt ÖZCAN arkadaşımıza uğradık. Eski Kandıra Belediye Başkanı Cengiz KAN ile birlikte sohbet ederlerken kendilerini bir sonraki yürüyüş programına davet ettik. Umuyoruz ki bir sonra ki yürüyüşümüzde bizimle birlikte olurlar.
Şehir merkezinde yaşayan insanlar olarak Kandıra’nın tanıtımına katkı yapmak için elimizden geleni yapmaktayız. Gördüğümüz en önemli taraf Kandıra çevresi ile birlikte, sahilleri ile birlikte, oksijen deposu olarak kalmalı. Yaz dönemi geldi. Yazlıkçılar , günübirlikçiler, tüm doğaya sahip çıkmalı. Gelişigüzel çevreye atılan atıklar ile ilgili önlemler alınmalı. Turizm Kandıra için en önemli sektör halini alabilir.



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir