Salih AKYILDIZ

Saygıdeğer hemşehrilerim;Kandıra’mız Türkiye’nin en eski ilçelerinden biri ve İstanbul’a sınır olmasına rağmen bu güne kadar adını maalesef yeteri kadar duyuramamıştır.Farklı Tv. kanallarında İl ve İlçe tanıtımlarını izlerken üzüldüğümü belirtmek istiyorum.Neden Kandıra’mız için bir tanıtım proğramı yok?

Türkiye’nin ağırlıklı sanayi bölgesi durumundaki İstanbul,Kocaeli ve Sakarya bölgesinin hemen yanıbaşında olmasına rağmen pay alamaması üzücü değil mi? Kocaeli’nin yüzölçümü bakımından en büyük ilçesi olmasına rağmen tarım ve hayvancılıkta beklentinin altında kalması da üzüntü verici. 50 Km.Karadeniz kıyısında sahili olmasının avantajını daha da fazla kullanılması için 12 ayı içeren yeni projelerin hayata geçirilmesiyle ortaya çıkacak nimetlerden halkımızın yeterince faydalanacağını düşünenlerdenim. Kocaeli Üniversitesinin bölümlerinin çoğaltılması yerine mevcut olanlarının büyük bölümünü de kaybetmek de üzüntü vericidir. Baba Tepesi daha da ilgi çekebilecek bir yer olabilmesi için Ülkemizde var olan örneklerden istifade ederek,farklı spor etkinliklerinin yapıldığı bir alana dönüştürülmesi araştırılmalıdır. Yukarıda yazdığım konuların gerçekleşebilmesi için itici güç YEREL YÖNETİM dir.

Bu güne kadar bu konularda değişik zamanlarda ÇALIŞTAYLAR yapıldı, icraat safhasına bir türlü geçilemedi. Ekilmeyen tarlaların ekilmesiyle tarım ve hayvancılığın geliştirilerek,bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretilmesinin yolunun açılması. Yapımı devam eden Organize bölgesinin faaliyete geçmesiyle işsizliğin,Sahillere eklenecek ALBENİLİ farklı projelerle kaliteli turizim bölgelerinin kazandırılmasının KANDIRA’mıza faydalar getireceğini umuyorum.

Sonuç olarak;daha önce yapılan çalıştayların tekrar ilgili kurumlarımız tarafından başlatılarak, sürdürülebilir bir istek ve arzu ile sonuçlandırılması bir KANDIRA’lı olarak en büyük arzumdur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir