Bedri Rahmi Eyüboğlu-Aygün Aynagöz

Biz kandırayız şiir topluluğu olarak eylül ayında Bedri Rahmi Eyüboğlu’nu anma toplantısı gerçekleştirdik. 8 Eylül Pazar günü gerçekleştirdiğimiz programı Aydili sanat derneği üyesi Dilek Ayrıbaş ve Sahne ve Performans Sanatları Derneği başkanı Levent Özdil birlikte sundu.

Programın yapılacağı salona gelmeden önce Akyıldız çay ocağında Yakup Akyıldız ile birlikte kahve içtik.

Açılış konuşmasını Bizkandırayız Şiir Topluluğu platformu adına ben Aygün Aynagöz, Pazar gününü sanata ayıran şiir dostlarına ve Hidayet Yelkencioğlu kültür merkezinde Yelken sinemasının kullanılmasına izin veren Teoman Yelkencioğlu’na teşekkür ettim.

Ayrıca biliyordum Dilek ve Levent arkadaşımın nasıl titizlikle çalıştıklarını ve sunum için heyecanlarını. Fakat önce Malik Doğan hocamıza da söz vermek gerekiyordu.

Öğrencilik yıllarında düşündüğünü gerçekleştirmek isterken karşısına çıkan Bedri Rahmi Eyüboğlu nun hayatına nasıl ışık olduğunu anlatan Malik Doğan aynı zaman da düşüncesini gerçekleştirirken Türkiye de ilk açılan Roprödüksiyon Müzesine izin alınarak Bedri Rahmi Eyüboğlu Müzesi adının verildiğini söyledi.

Levent Özdil ve Dilek Ayrıbaş sanatçının hayat hikayesini ve sanata bakışını anlattılar.

Oldukça  tematik bir  çalışma sundular. Anlattıkları temanın içeriğine göre daha önceden kendilerine verilmiş şiirleri okuyan katılımcılarda başarılı şekilde şiirlerini sundular.

Tabi ki şairin bestelenmiş parçalarını gitarı ile seslendiren Ümit Salih Bolol’un nefis yorumu izleyicilerden bol alkış aldı.Karadut, Zindanı Taştan Oyarlar ve Sitem adlı eserler hem şiir olarak yorumlandı hem de Ümit Salih Bolol tarafından seslendirildi. Seyirciler de şarkılara eşlik ettiler.

Yeni kurulan Kandıra Çevre ve Kültür Derneği başkanı Adem Arı da programa katılanlar arasında idi. Akçakese bölgesine kurulmak istenen çöp arıtma tesisi ile ilgili bilgi verdi ve neden karşı olunması gerektiğini aktardı.

Şairin şiirlerini seslendirenler; Karadut- Ümit Salih Bolol,

Ümit Salih Bolol’aKatılım Sertifikası ve Teşekkür Belgesini Yasemin Yetkin, Aydili Sanat Derneği Başkanı Suat Özdemir ve Sevgi Selamet birlikte verdi.

Minare ile Meneviş- Cem Ulutaş,

Cem Ulutaş’a katılım sertifikası ve teşekkür belgesi Nurdan Bebek, Hüseyin Acurman ve Ali Gün tarafından verildi.

Yasemin Yetkin-Sitem

Yasemin Yetkin e katılım sertifikası ve teşekkür belgesi eşi Burhan Yetkin, Dilek Ayrıbaş, Sabahat Ulutaş ve Sefa Alkan tarafından verildi.

Türküler Dolusu- Ömer Arslan,

Karadayı ya Mektup-Nursun Kural,

Nursun Kural’a Katılım sertifikası ve teşekkür belgesi Aliye Erdoğmuş, Müfide Ecevit, Emre Kaya, Hikmet Demir ve İsmail Öğren tarafından verildi.

Arkadaş Dökümü-Ali Gün

Ali Gün’e katılım sertifikası ve teşekkür belgesi İpek Sümer, Ahsen Okyar ve Salim Yaşar tarafından verildi.

, Elem tere Fiş-Burhan Yetkin,

Burhan Yetkin’e katılım sertifikası ve teşekkür belgesi eşi Yasemin Yetkin, Hasan Tokgöz tarafından verildi.

Çakıl- Tülay Soyaltın,

Tülay Soyaltın’a Katılım ve Teşekkür Belgesini Müfide Ecevit, Adem Arı ve Levent Özdil birlikte verdi.

Kara Sevda AliNail Cansever,

İstanbul Destanı- Suat Özdemir,

Aydili Sanat Derneği Başkanı Suat Özdemir’e katılım sertifikası ve Teşekkür belgesi Kandıra Belediye Başkanlarından İsmail Genç, C.H.P Kandıra ilçe başkanı Gürcan Yalçıntuğ Kandıralılar Derneği Denetleme kurulu başkanı Ahsen Okyar Dilek Ayrıbaş birlikte verdi.

Zindanı Taştan Oyarlar-Müfide Ecevit

Müfide Ecevit’e katılım sertifikası ve teşekkür belgesi Salim Yaşar ve Hüseyin Acurman tarafından verildi.

, En azından Üç Dil Bileceksin- Aygün Aynagöz seslendirdi.

Programın sunumunu yapan Özdil ve Ayrıbaş’a plaketini önceki dönem Kandıra belediye başkanlarından İsmail Genç, C.H.P Kandıra İlçe Başkanı Gürcan Yalçıntuğ, Kandıralılar Derneği Başkanı Salim Yaşar birlikte verdi. Ayrıca şiir okuyanlara katılım belgesi verildi.

Levent Özdil’e plaketini Suat Özdemir, Adem Arı, Aygül Onat, İnci Ulusoy,Dilek Ayrıbaş ve Ümit Salih Bolol birlikte verdi.
Malik Doğan’a katılım sertifikası ve teşekkür belgesini Suat Özdemir, Levent Özdil, Dilek Ayrıbaş ve Ümit Salih Bolol birlikte verdi.
Adem Arı’ya katılım sertifikası ve teşekkür belgesi Gürcan Yalçıntuğ, İsmail Genç, Salim Yaşar ve İpek Sümer tarafından verildi.

Katılımcılar arasında önceki dönem belediye başkanlarından İsmail Genç ve eşi, C.H.P. Kandıra İlçe başkanı Gürcan Yalçıntuğ, Kocaeli Kandıralılar Derneği başkanı Salim Yaşar, denetleme kurulu başkanı Ahsen Okyar, Kandıra Çevre ve Kültür derneği başkanı Adem Arı, Aydili Sanat Derneği başkanı Suat Özdemir, Ç.Y.D.D Kandıra şube y.k.üyesi İpek Sümer, Sevgi Selamet, Sabahattin Onat, Celil Sağlam, Yasemin ve Burhan Yetkin, Tülay Soyaltın, Nurşen Aynagöz, Ali Gün, Safa Alkan, Salim Onur, Ahmet Demir, Emre Kaya, Yunus Şen, İsmail Öğren, Aygül Onat, Aliye VE Halil Erdoğmuş, Nurdan Bebek, İnci Ulusoy, Nursun Kural, Ömer Arslan, Ali Nail Cansever, Ahmet Güdük, Kemal Günay, Sabahat ve Cem Ulutaş,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir