Kandıra Şiir Akşamları Behçet Necatigil- Aygün Aynagöz

Bizkandırayız Şiir Topluluğu olarak Kandıra Şiir Akşamlarını sürdürmekteyiz.. Ekim ayı şairi Behçet Necatigil i konu olarak seçtik. Konuşmacı olarak Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim görevlisi Dr. Serhat Demirel i Kandıra ya davet ettik. Sakarya Üniversitesi öğretim görevlisi Adem Arı nın kendisi ile olan dostluğu sayesinde daveti kabul eden ve Kandıra ya ilk kez gelen Dr. Demirel Şiir topluluğu üyelerine teşekkür etti.
      Açılış konuşmasında topluluk sözcüsü olarak Filistin de yaşanan savaşı kınadık. Yelken Sineması sahibi Teoman Yelkencioğlu na, Sakaryadan gelen konuşmacı akademisyen Dr Serhat Demirel ve tüm katılımcılara teşekkür ettim. Çünkü onlar halkın kültüre, edebiyata ve şiire olan sevgisine maddi manevi katkı sunan kişiler. İsmini sayamadığımız böyle aydınlık yüzlü kişilere bin selam.
Behçet Necatigil’i ‘Yaşamak Azabının Şairi’ başlığı altında anlatan Dr. Serhat Demirel’in akıcı ve doyurucu anlatımı  katılımcılar tarafından çok beğenildi. Emekli edebiyat öğretmenlerinden İpek Sümer hocamız Dr. Demirel e sunumda ki doyurucu ve akıcı konuşmasından dolayı teşekkür etti. Emekli edebiyat öğretmeni Mustafa Yıldız’ın moderatörlüğünü yaptığı program topluluk üyelerinin Necatigil in şiirlerini okuması ile devam etti.
       Mustafa Yıldız Başsağlığı, Nursun Kural Düşlerde Fener Olmak, Aytaç Kürekçioğlu Mavi Işık, Zafer Tokdemir Solgun Bir Gül Oluyor Dokununca, Aygün Aynagöz Kitaplarda Ölmek, Ömer Arslan Arada, Belgin Yüksel Nilüfer, Derya Demirel Küçük Yolcunun Türküsü, Kürşat Yıldız Donmuş Dallarda Çiçek, Ergün Açıkgöz Yarı Gece, Adem Arı Kuğulu Göl, Arda Akın Gece Vakti Bir Sokağı Düşünmek, Olcay Tokdemir Divan, Gülümser Arslan Sevgilerde, Hamza Güdük Atatürk ü Duymak şiirini okudu.
       Program tamamlandığında konuşmacı Dr. Demirel e plaketini C.H.P Kandıra İlçe başkanı Serkan Açıkgöz, Ç.Y.D.D Kandıra Şubesi başkanı Sevim Deren, Prof. Kürşat Yıldız, Kocaeli Kandıralılar Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Ahsen Okyar ve Aygün Aynagöz birlikte verdi. Ayrıca şiir okuyanlara katılım belgesi dağıtıldı.
      Programa Kandıra dışından  çok sayıda şiirsever katıldı. İstanbul dan katılanlar arasında Prof. Kürşat Yıldız, Pendik Şehrin Şairleri topluluğundan gazeteci şair Metin Yazıcı, Nurgül Şahin, Elif Yürük ve Deniz Güney Sevim Savur, Sakarya dan katılan şair Ercan Yılmaz, Başiskele den katılan Kocaeli Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Oğuz Şenses, Kandıra CHP İlçe başkanı Serkan Açıkgöz, CHP Kandıra belediye meclis üyesi Birten Kaya, Ç.Y.D.D Kandıra Şube başkanı Sevim Deren, Kocaeli Kandıralılar Derneği önceki dönem başkanı Abdurrahman Kaymak ve eşi Merve Kaymak, Kocaeli Kandıralılar Derneği  Denetleme kurulu başkanı Ahsen Okyar, Emekli edebiyat öğretmeni İpek Sümer, Belgin Yüksel, Ergün Açıkgöz, Ahmet Demir, Alper Görgün, Nebahat Küçükboyacı, Nursun Kural, Ayşe Vural, Füsun Genç, Derya Demirel, Olcay Tokdemir, Zafer Tokdemir, Nilgün Akın, Arda Akın, Gülümser Arslan, Ömer Arslan, Recep Şenol, Alaattin Yolcu, Celil Sağlam, Nurşen Aynagöz, Aliye Erdoğmuş, Halil Erdoğmuş, Yunus Şen, Talha Kızmaz, Mülayim Karakaş, Melike Zeynep Karakaş, Gülay Çevik, Reyhan Kızmaz, Aytaç Kürekçioğlu, Kemal Günay, Ahmet Güdük, Hamza Güdük, Ömer Becerikli ve  çok sayıda şiirsever vardı.

     Program hatıra fotoğrafı çekildikten sonra sağlık çalışanı ve saz sanatçısı Derya Demirel in çalıp söylediği ağıtlarla tamamlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir