Kandıra Türküleri Arşivi- Aygün Aynagöz

Kandıra çok eski bir yerleşme diye söylenir. Hiç birimiz itiraz etmeyiz tabi ki. Fakat eski dediğimiz zaman eskiden neler kalmış diye düşünmek zorundayız. Her geçen gün eskiye dair ne varsa yıkılıyor, yok ediliyor yada yerine yenisini daha güzelini yapacağız diyerek sökülüyor.
Teknoloji gelişince değer yargıları da değişmekte. Artık üretilen her ürünün kime ait olduğu tescillenmeli. Kandıra mıza ait olan aşağıda göreceğiniz türküler tescillenmiş ve Türk Müziği Repertuvarına girmiş türküler.
Bu türküler bir zamanlar Kandıra da Türk Müziği topluluğunu oluşturan İsmail Şenoğlu, Vedat Polat, Nedim İçöz, Nurettin Portakal, Yılmaz Pakalınlar ve bir çok sanatsever kişilerin çevrede yaşayan kişilerden dinlenerek kayıtları alınmış, daha sonra çeşitli çalışmalardan geçirilerek notaya dökülmüş eserlerdir.
Çevredeki kişilerden biri de annemin halası olan Koca Fatma lakabı ile anılan Fatma Dinç tir. Kendisinin söylediği ve kayıt altına alınan bu türküler TRT Müzik Tarihi arşivinde yer almaktadır. Belgeleri ile bize göreceğiniz kayıtları ulaştıran Yılmaz Pakalınlar ve Eray Şenoğlu na teşekkür ederiz.
Göreceğiniz diğer fotoğraflar Kandıra nın geçmiş dönem müzik çalışmaları ile ilgilidir.

Muhakkak daha fazla sayıda eseri vardır Kandıra mızın. Amacımız yöremize ait bu eserlerin bilinmesini sağlamak. Lütfen benzer şekilde eser varsa paylaşmaktan kaçınmayalım.
Aygün Aynagöz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir