İLHAN BERK VE BİZKANDIRAYIZ ŞİİR TOPLULUĞU- Aygün AYNAGÖZ

İLHAN BERK VE BİZKANDIRAYIZ ŞİİR TOPLULUĞU

Bizkandırayız Şiir Topluluğu olarak bir etkinlik daha yaptık. Gerek topluluk üyeleri gerek Kandıra dışından gelen şiir dostları, şair arkadaşlarımız ne güzel hazırlanmış. Göremeyenler çok şey kaybediyor yada şöyle demek lazım; inşallah daha iyi zaman geçiriyorlardır.


İlhan Berk çok uzun yaşamış ve tanık olduğu olaylar yanında düşünce dağarcığını yansıtabilmiş önemli bir şair, ozan, düşün insanı. Kendisi ile ilgili  görüş belirtmek bana düşmez. Şiir dostlarımızından İbrahim Ark  kendisi ile ilgili düşünceleri geniş bir  şekilde açıklayacak.
Ben öncelikle benzer faaliyetler çerçevesinde bizlere sinema salonunu açan orada çalışan arkadaşlarımız Ahmet Güdük ve Kemal Günay a da desteğini esirgemeyen Teoman Yelkencioğlu na teşekkürü borç bilirim. Bu zamana kadar yapacağımız faaliyetler hakkında kendisine bilgi verip salonu kullanmak istediğimizi belirttiğimizde, başka isteğiniz var mı? diyerek bizleri teşvik etmesi, kültüre ve sanata verdiği değerle beraber, Kandıralılık bilincinden olsa gerek. Hani keşke elinde yetki barındıran kişi yada kuruluşlarda kültür ve sanat adına Teoman beyin yaptığının bir kısmını yapabilse.

Biz gelelim İlhan Berk programına. En son yaptığımız etkinlik Mevlana Celaleddin-i Rumi yi anma programı idi. Ramazan bayramı arefesinden bir gün önce gerçekleştirdiğimiz programda Kandıra lı dostumuz Marmara Üniversitesi İlahiyat profesörü Murat Sülün ve Kocaeli Üniversitesi öğretim görevlisi Fatma Üçler in yine Mustafa Yıldız hocamızın moderatörlüğünde gerçekleşen sunumlarıydı. Yine topluluk üyelerimizin Mevlana nın şiirleri okumaları ile taçlanmıştı. Sakarya üniversitesinden profesör Akın Akıncı ve Kocaeli Üniversitesinden doçent doktor Kenan Acar da bizlerle birlikteydi pek çok konuk gibi.


Bizkandırayız Şiir Topluluğu tüm katılabilenler için çok güzel, çok anlam yüklü, şiir ve kültürü yaşatmaya çalışan bir topluluk. Bu sözlerimi sadece katılabildiğinizde anlarsınız. Edebiyatımıza, kültürümüze katkı vermiş şairler, ozanlar, düşün insanları unutulmamalı ve ilçemizde de anılmalı diye çıktığımız yolda kararlılıkla yürümeye imkanlarımız ölçüsünde devam etmek istiyoruz. Tabi ki bir çok kurum ve kuruluş temsilcileri ile beraber. Bu zamana kadar yaptığımız çalışmalarda kaybettiğimiz dostlarımız da oldu. Kimse sanmasın onları unuttuğumuzu. Her birine rahmet diliyorum. Günay Gülcü, Vedat Akalın, İlhan Duru, Akif Aruca, Münevver Ecevit ve annem Sevim Aynagöz bizlerin çalışmalarında yanımızda olup hayatını kaybedenler. Onları unutmayacağız.
Yaklaşık dört ay gibi bir süre sonra şiir dostlarımız heyecanla karşıladılar , hele İlhan Berk adı herkesi ayrı bir heyecanlandırdı. Onun için dört farklı  kişi heyecanla hazırlıklara başladı. Gerçekten de çok özel hazırlanmışlar. Emekli edebiyat öğretmeni satranç hocası Mustafa hocamız moderatörlüğü üstlenmekten kaçınmadı. Diş hekimi ve tarihçi İbrahim  Ark İlhan Berk i çok sevdiğini söyledi. Hazırladığı konuşmasının yazı halini bu web sayfasında göreceksiniz. Uluslar arası İlişkiler öğrencisi ve edebiyatı çok seven Zeynep Dişçi kardeşimiz nasıl hazırlanmış hepimiz gördük. Zeynep gibi gençlerimizin çoğalmasını dilemek ve onları bir çok platform da görebilmek en büyük arzumuz. Sabahat Ulutaş hocamız asıl matematik hocası olmasına rağmen edebiyatı, okumayı, hele şiir okumayı hepimize gösteriyor.
Öncelikle, İlhan Berk şiiri ne demek onu anlatıp birinci yeni şiir akımı ile ikinci yeni şiir akımı kapsamında detaylı bilgiler yansıtıp bizlere sunan dostlarımıza tekrar buradan teşekkür ediyorum.
Şiir okuyan dostlarımızı tanıyalım:

Müfide Ecevit -Düşünürken Buldum Kayayı,


Zafer Tokdemir- Benzetmeler


Olcay Tokdemir- Nerden Baksak Kendini Anlatıyor Her şey

Aytaç Kürekçioğlu- Şeyler

Nursun Kural Doğanın Gizli Tarihi

Yalçın Akkan -Türkiye Şarkısı

Arda Akın- Gece Yıkılıyordu Geceme Düşen Ağzı

Begüm Uslu -Kağıt Kalem ve Sardunya

Yakup Ceylan- Ozan ve Sardunya

Tülay Soyaltın -Ben Senin Krallığın Ülkeme Yetiştim

Aydili grubundan Mesut Nöbetçigil- Aşk

Aydili Grubundan Erdem Arcan -Orman


Ve ben açılış şiiri Ozanlar ve Sesler ile kapanış şiirinde ise Çıkrıkçılar Yokuşu adlı şiir’i okudum.

Yavaş yavaş finale doğru geliyorduk. Tabi ki şiir akşamları fırsat buldukça şarkılar ve türküler ile renklenebiliyor. Ve her programımızda bir çok fedakarlık göstererek aramıza katılan sağlık çalışanı, saz ve söz ustası Derya Demirel arkadaşımızın seslendirdiği birbirinden güzel eserler programa çok ayrı bir lezzet kattı.


Şiir okuyan ve programı sunan şiir dostlarına Bizkandırayız Şiir Topluluğuna katkılarından dolayı teşekkür belgemizi yine tüm çalışmalarımızda aramızda bulunmak için özel gayret gösteren Kocaeli Kandıralılar Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Ahsen Okyar, Kandıra Türk Hava Kurumu Şube Başkanı Vural Çevik, Sakarya Üniversitesi İnkılap Tarihi öğretim Görevlisi Adem Arı, topluluk üyelerimizden Tarih Öğretmeni Cem Ulutaş, Sakarya Üniversitesi tarih bölümü öğrencisi aynı zamanda Kandıra Tarihi ile doktorasına çalışan Fatih Kızılorman, Yunus Şen, Nebahat Küçükbayram, Aliye Erdoğmuş ve Ebra Soyaltın ile birlikte verdik.


Güzel bir akşam daha toplu fotoğraf çekimleri ile son bulmuş oldu.
Yeni programlarda buluşmak dileği ile…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir