Kandıra Gezi Grubu-Aygün AYNAGÖZ

Bizler sporu seven kişiler fırsat buldukça yürüyüşler yaparız. Bir çok kişi gibi. Bir araya geldiğimiz dostlarımız, arkadaşlarımız ile karar verdik; Kandıra yı daha iyi tanımak ve tanıtımına katkı vermek peşine düştük. Dedik ki Kandıra’nın onca köyü var, bir çok köy hakkında bilgimiz yok, gidelim, gezelim hem kendimiz tanıyalım hemde sosyal medya da tanıtımına katkı sağlayalım. Bu düşüncede ki çeşitli sivil toplum kuruluşlarıda var, onların çalışmalarına da elimizden geldiği kadar destek olalım, en azından yanlarında bulunarak manevi destekçileri olalım.

3 Ekim Pazar günü Genç Kandıralılar Derneği, Döngelli köyünde diğer Köyler ile beraber Kandıra Tarım Festivali adında program yapmışlar. Bizler de arkadaşlarımız ile birlikte hem pazar günü yürüyüşü yapmak, hem civar köyleri görmek, hem de Tarım Festivalini görmek adına yola çıktık. Hem de Kandıra ATATÜRK Anıtı önünden başlayarak.

Recai GÜZEL ile birlikte İzmit’ten geldik. Cem ULUTAŞ Öğretmenimiz ile Anıt önünde kendimizi fotoğrafladık ve yolda Yalçın AKKAN arkadaşımız ile birlikte eski mezarlığın oradan Akçakayran a doğru ve oradan Süllü köyü yoluna girdik.

Yürüyüş yapmaya çok müsait hava vardı. Cem arkadaşımızın aldığı muzlar bizim enerji ihtiyacımızı karşılayacaktı. Fakat yol kenarlarındaki meyvalarda göz hakkımız olacağını düşünerek müthiş meyvalardan ayırarak ve seçerek neler neler yedik hepsini yazacağım.

Mevsimin güzelliği ve bereketi etrafımızdaydı sanki. Çakal eriklerinden başladık, cevizlerle devam ettik, o incirlerin tadını uzun zaman unutmayacağımızı düşünüyorum. Böğürtlenlerin irilerini seçerek yedik. Elmaları tadına cinsine ve büyüklüğüne göre ayırdık. Şeftali gördük, bu mevsimde olacağını düşünmemiştik. Ama yemesi oldukça keyifliydi. Ya kızılcıklara ne demeli, az dı değişik ağzımızı buran tadından dolayı fazla yemedik.

Yolda gördüğümüz tarlaların üzerinde kalmış Karpuz lar, Kavınlar, Mısır, yonca, Ayçiçeği, Kabak lar mevsimin zenginliği ve toprağın bereketi idi sanki.

Samanların sarılmış hali ve kış için yapılan hazırlıklar köyde yaşayan çiftçilerimizin hiç boş durmadığını göstermekte

idi.
Biz yürüyüş yapan arkadaşlarımız ile güzel havada ,güzel sohbet ile, bol miktarda fotoğraf çekip şakalaşırken bir baktık festival yapılan köye gelmişiz. Festival alanına girdiğimizde konuşmalar yapılmakta idi. Genç Kandıralılar Dernek Başkanı Nurullah ÖZER bizleri görünce misafir perverliği ile karşıladı. Çok güzel hazırlıklar yapılmış idi. Çeşitli köylerin muhtarları ve çeşitli sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile ürünlerini göstermek isteyen çiftçiler ile satın almak isteyen müşteriler ilk elden sağlıklı gıdayı temin etmekteydi.


Ayrıca köy halkının ve festivali düzenleyen dernek yönetimi ve köy muhtarlarının ikramlarından Mancarlı Pide, Lokum ve ayran ikramlarını tatmış olduk.

Kadir Doğan arkadaşımızın Şeker Kamışı Pekmezi de festivaldeki yerini almış ve bilmeyen kişilere tadmaları için ikramda bulunmaktaydı. Bizler de siparişte bulunduk pek tabiki. Kendisi Şeker Kamışı Pekmezinin bilimsel olarak yararlarını yazacağınıda belirtti.
Kandıra dan yola çıkıp Akçakayran, Süllü, Keçioğlu, Kütükçüler, Çırganlar ve Döngelli köyünde mola dan sonra Sucuali ve Mantarcılar köylerinin yol üzerinden geçerek tekrar Kandıra ya dönüşümüzü sağlamış olduk.
Bizler için oldukça keyifli bir gündü. Yediğimiz yemişler, ettiğimiz sohbetler, karşılaştığımız misafirperverlik, köy içinde yapılan festival e tanık olmak hatıralarımızın köşesindeki yeri unutulmaz kılacaktır….04.10.2021

Aygün AYNAGÖZ

One thought on “Kandıra Gezi Grubu-Aygün AYNAGÖZ

  1. Genç Kandıralılar Derneğinin düzenlemiş olduğu 1.Hasat Festivali şenliğine Kandıra’dan Döngelli köyüne yürüyerek katılmak ve civar köyleri görmek, doğa ile başbaşa olmak ve herşeyden önemlisi dostlar ile olmak keyifliydi.
    ❤️

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir