Kandıra’ mızda Acil Durum Analizi- Ayhan YALÇIN

“KANDIRA SAHİLLERİNDE BOĞULMA VAKALARI “


Bu yaz, Kandıra sahillerinde onlarca vatandaşlarımız boğularak feci bir şekilde can verdi. Eskiden Kandıra ‘da bu kadar boğulma vakaları olmuyordu. 
Peki, ne oldu da bu kadar vatandaşımız boğularak can verdi?


Kandıra aynı Kandıra, deniz aynı deniz…Acaba sorun nerde ve kimde?


Eskiden sahillerimizde cankurtaran ekipleri yoktu.Boğulma tehlikelisi olanları iyi yüzme bilen insanlar ve bizler kurtarırdık.Zaten,çok fazla boğulma vakaları da yoktu.Hatta yıllarca boğulma olaylarını duymuyorduk bile. Belki de bir yıl içinde bir iki kişi boğularak can veriyordu. 


Şimdi, tüm sahillerimizde yüzlerce cankurtaran ekipleri sürekli devreye geziyor. Boğulma tehlikesi insanları kurtarıyor. Maalesef yine bu yaz denizlerimizden onlarca insanın cansız bedenleri çıkarılmıştır. Ne kadar acı değil mi?
Bence bu konuda araştırma yapmak gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda bir şeyler yapmak şarttır. Ayrıca, Kandıra sahillerinde boğulma vakaları üzerinde mutlaka durulması gerekiyor. 


Sn;Yetkililere ve ilgili kurumlara buradan sesleniyorum; Son zamanlar Kandıra sahillerinde niçin bu kadar boğulma vakaları oluyor? Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı ‘na bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin acaba sayısı yetersiz mi? Yadaaa, bu ekip elemanları zayıf mı kalıyor? Bu arkadaşlar ilk yardım konusunda eğitim almış mı? Bir de bu görev için iyi bir yüzücüler mi? Bu konuda bir bilgi sahibi değilim. Onun içinde yorum yapmak haddime düşmez. Çünkü, bu konuları ilgili makamlar ve ilgili kişiler bilirler.Lakin,bir çözüm şarttır. 


Saygılarımla!!!


Ayhan Yalçın 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir