Kimlerdensin-3 Ebru Turhan ÇETİNER

Bir Kahve Tadında Kandıra Sohbeti

   Kandıra ile ilgili anılar elbet bitmez ama zaman bir çok şeyi değiştirdikten, bizler büyüyüp yaş  aldıkça, eski güzel müstakil evlerin yerini yeni binalar aldıkça, sevdiklerimizi bïïïr bir ebediyete ugurladikça ya da yaşam herkesi bi tarafa gitmek zorunda bıraktıkça , tıkladığımız  kapılar azaldıkça(” kimse kimseyi duymuyor artık eskisi gibi  güm güm  vurmak gerek bazen”)sanırım. 

    Kandıra da azalıyor mu   bende ne  artık kim bilir, ya da tam tersi yeniden çoğalıyor mu yeni gülen yüzleri tanıdıkça ….  Bilemedim …..

Hayat bi tarafa sürüklemiş  çoğu Kandıralıyı bir sebeple  ama ne kalan unutmuş ne giden birbirini…

     Yüreği güzel insanlar, samimi dostlar unutmamış birbirini…Ki annemden, teyzelerimden  halalarımdan bilirim halen çocukluk, gençlik arkadaşlarıyla bitmeyen, devam eden o keyifli buluşma sohbet ve isteklerini, .mutluluklarını, keyif alışlarını…

    Hele bir de yanında gelirken mancarlı pide alırım, simit, lokum filan derler, deriz. Ne tansiyon, ne kilo düşünülür o vakitler.. Neler neler anlatılacak, Gülünecek eskiye dair, Kandıra’da yaşananlar, kimlerin kulakları çınlayacak, ruhu şad edilecek…..(Bu arada mahalle fırınları yok artık bildiğim kadarıyla, ama fırınlardan alınıyor o pide ve lokumlar. Eski tadı , sıcaklığı vermese de , ama olsun sohbete katık yine de…..)

Deniz derindir durulmaz, dostluk ebedidir unutulmaz .demiş Mevlana     Ustaya sormuşlar “Her şeyi kaybettik, ne yapacağız? Cevap vermiş usta” Nefes alıyoruz yeniden başlayacağız” 

   

     Ömür dediğin üç gündür; dün geldi geçti, yarın meçhuldür .O halde ömür dediğin bir gündür, o da bugündür;       Sevgiyle, sağlıkla, keyif ve mutlulukla yeniden buluşabilmek dileğiyle , ben Ebru Turhan Çetiner .Afet-Necdet kızı , tahsildar Ömer Mutlu ve Baş Efendi Neşet Turhan’ın torunları…Bir şiir yazmıştım anı ile ilgili. Yazımı  o dörtlükle bitirmek isterim naçizane.    

      ANI /

ANILARIM BİR ÇİZİK ATAR KALBIME/

 YA YEŞERTÎR YA DA SOLDURUR SİLERSİN /

ANILAR ÇOĞALDIKÇA VARIM BEN,

HAYATIMA ANLAM,

 RUHUMA GÜLLER KONDURAN/

 BANA CAN OLAN O ANILAR BIR BAŞKASINA HIKAYE…

IYI KI VARSINIZ…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir