Şaman SEZERALP- ANILAR(1)

Kandıra”ya ilk gelişim 1970”li yılların ilk çeyreğinde  KYÖD (Kocaeli Yüksek Öğrenimliler Derneği)nin  ilk çeyreğinde Kocaeli Çapında düzenlemiş olduğu  Liselerarası Bilgi Yarışması hakkında bilgi vermek  üzere dönemin  Kandıra Lisesi Müdürü  Rıza Şentuna Avcıgil Beyi ziyaret etmiştim.

İzmit”ten Kandıra”ya gelirken  otobüste oturduğum koltuğun üzerindeki rafa koyduğum çanta…yolun bozuk ve virajlı oluşu nedeniyle kafama düşmüştü….Müdür Beyle görüşmem bitmiş İzmit”e dönerken …kendime “Kandıra”ya bir daha gitmeyeceğim” diye söz vermiştim.

İlerleyen yıllarda bir Kandıra kızı olan Tülay Hanım ile evlenince…kendime vermiş olduğum sözü unutmuş ve yolun bozukluğunu ve virajları hissetmemeye başlamıştım.

Tekke Meydanında evleri bulunan kayınpederim  Tuğrul Koşar Beyi ve Kayınvalidem Muammer Koşar Hanımı saygıyle anıyorum.Allah rahmet eylesin.Evlendiğimiz yıl henüz Kandıra Lisesinde öğrenci olan kayınbiraderim Abdullah Koşar”a da sağlıklı ömür diliyorum.

Üniversiteyi bitirdikten sonra İzmit Belediyesinde işe girmiştim..İzmit”in efsane  belediye başkanı Erol Köse”nın pratik zekası,sorunları çözmedeki mahareti  bana da örnek olmuştu. Nişan yüzüklerimizi Erol Bey takmış, nikahımızı da bizzat Erol Köse Bey kıymıştı…kendisine sağlıklı ömür diliyor  ellerinden saygıyle öpüyorum.

Sohbetlerinden keyif aldığım Süavi Evin Bey ile eşi Mükerrem Hanım ve Süavi Dayının annesi İhsane Halayı  saygı ve rahmetle anıyor..Nurdan Ve Mehmet”e aileleriyle birlikte mutlu mesut bahtiyar bir ömür diliyorum.   

Kandıra”nın hemen her yerinde olduğu gibi Tekke Meydanında da komşuluk çok iyi idi….İstanbul”daki Kocaeli Öğrenci Yurdundan tanıdığım Celal de Hukuk Fakültesini bitirmiş olup Tekke Meydanına yakın oturuyordu… İlk arkadaşım O idi…elbette her Ramazan ve Kurban Bayramlarında  aile büyüklerini ziyaret edip ellerini öpmeye  Kandıra”ya gelirdik.Zamanla komşularımızı da tanıdım.

Bir bayram günüydü  şık giyimli bir bey.” Damat Öp Elimi, Bayramın Mübarek olsun ” demişti…ayak üstü sohbet ettiğim bu ağzından bal damlayan  kişinin  Berber Fuat Amca olduğunu  sonradan öğrendim.Allah rahmet eylesin.Oğlu, Seyrek”ten komşumuz, Erdem Sarıçay”a ve ailesine sağlıklı ömür diliyorum.

O yıllardan hatırladığım Veyis Amcayı da unutamam ..bahçesinde küçük bir süs havuzu vardı  ve çiçeklere  meraklı olduğu kadar Türk Musikisine de hakim olup bir kanun virtüözüydü…Onunla yapmış olduğum sohbetleri unutamıyorum…Kendisine Allah”tan rahmet dilerken kızı Engin Ecevit”e ve ailesine sağlıklı ömür diliyorum.

Kandıra”da  bir fotoğraf stüdyosu bulunan..ve bir anlamda bacanağım sayılan  Süha Kocaoğlu da değinmeden  geçemeyeceğim  kişilerden ..oğlu Gürbey Kocaeli Üniversitesinden mühendis olarak  mezun olduğu yıllarda kendisi de Mimar Sinan Üniversitesi Fotoğraf Bölümünden mezun olmuş  daha sonra  Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümünde hocalığa başlamıştı..genç yaşta kaybettik..kendisini özlemle anıyor..Allahtan rahmet diliyorum.Eşi Gülay,çocukları Gürbey ve Orçun”a da eşleriyle ce çocuklarıyle sağlıklı ömür diliyorum.

Bugünlük  bukadar  hoşça kalınız.

Şaman Sezeralp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir