Kandıra’mızın Zenginlikleri-FOSİLLER(1) Muhittin DEMİR

yeşili doğallığı ve harika insanlarıyla tanınan kocaeli nin en yeşil,en mavi ve en şirin ilcesi Kandıra son dönemlerde tarihi ve jeolojik yapısıylada tanınmaya başladı.

Ulusal basında ve anahaber bültenlerinde de haberleştirilen 85 milyonluk deniz kestanesi fosillerini kandıra da ki herhangi bir kireç taşı ocaklarında rastlamanız mumkun.

Anadolu karasının milyonlarca yil oncesinde tetis adı verilen büyük bir denizin tabanı olduğunun kanıtını f tipi cezaevi yakınlarındaki atıl durumdaki bir taş ocaginda bulabiliyoruz.Fosiller öylesine yoğun ki ellerinizle dahi toplayabilirsiniz.

Kandıramızın cennetten bir parça olan ve halen bozulmamış yeşil ve mavinin kucaklaştığı koylarında da bol miktarda deniz canlılarına ait fosillerle karşılaşmaktayız.özellikle bir kav taşı olan bazalt kayalarının oluşturduğu mini fyordlarda ki tortul kayaçlarında denizin taşları aşındırması sonucu fosiller ortaya cıkmış.pırıl pırıl bir deniz yem yeşil bir doğa sunan kandıra sahilleri jeoloji meraklilarininda beklentilerini fazlasiyla karşılamaktadır.

Kandıra lı biri olarak ki askerde dahi gurur duymuşumdur kandıralı olmaktan 🙂 kandıra nın Terziler divanı pirceler köyündenim Atalarımız koklerimiz bu topraklardan.Gebze doğumluyum ve eğitimimi çayırova ilk ögretim,Gebze sarkuysan lisesi ve anadolu ünv. işletme olarak burada tamamladim.Gebze nin önemli sanayi kuruluşlarında uzun yıllar caliştıktan sonra yine kocaeli nin izmit arslanbey osb.deki bir galvaniz fabrikasına yönetici olarak geldim ve 2012 den beri de izmit merkez de ikamet etmekteyim.Yapılarda yangın denetimi ve yalova universitesinden de yangın eğitmenlik egitimleri aldim ve yangin egitmeligi yaptim 2015 te emekli oldum.Proje bazlı çalışmaya devam ediyorum.

Uzun yıllar yol sorunlarıyla gelişememiş memleketimin zenginliklerini anlatabilmek kenarda köşede kalmış bu güzel beldelerin sahip olduğu değerleri tanıtmak için çaba göstermekteyim

Muhittin DEMİR

2 thoughts on “Kandıra’mızın Zenginlikleri-FOSİLLER(1) Muhittin DEMİR

  1. Muhittin Bey; emeğinize teşekkür ediyorum. Kandıramızın tanıtımına katkı sağlamak ne kadar güzel. Teşekkürler

  2. Emeğinize sağlık. Bilmediğimiz bir konuda aydınlandık. Askerlik görevi esnasında, ki bende bu durum 39 yıl sürdü, Kandıralı olmaktan en çok gurur duyanlardan biri olarak hislerinizi aynen paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir