Abdülsamet KÜREK Ve AİLE

Aile candır

Hepimiz gibi 2 ailenin birbirini kabul etmesi ile başlıyor benim hikayemde. Kürek ve Sünnetçioğlu ailelerinin onayı ile başlayan evliliğin 2 çocuğundan biri olarak 87 yılında o zamanki Beşiktaş kaptanı Samet Aybaba  isim almama vesile oluyor ve Hacı İbrahim (Sünnetçi) dedenin ilavesi ile Abdüssamed ama nüfus memuru sağolsun (!) Abdülsamet  olarak ismim  son hâli ile belirleniyor.

Bir çok detayı siz bilirsiniz  ama ben eksik yada yanlış söyleyebilirim şimdiden affola .

Soyunu devam ettirmekte olduğum Kürek ailesi ile başlıyorum.Aşçı Yılmaz torunu Kelle Ahmet oğlu birçok büyüğünün Samet Aybaba diye seslendiği bir birey ve de doğal olarak Kandıra doğumlu biri olarak Kandıramda büyüdüm Kandıramda yaşıyorum. Dedem Yılmaz Kürek’i tanıma şansım olmadı,ama anlatılanlar hep olumlu hep o yaptığı yemekler hep o lezzetler.77 senesinde bitirdiği bir Sarısu evi var ki manzara tartışmasız(bilende canlandı bile fotoğraf). Babam Ahmet Kürek’e gelince,esnaf doğmuş büyümüş,kimine göre iyi kimine göre kötü yaşamış ama çarşının güler yüzü tatlı dilli esnafı, Beşiktaş-Kocaelispor-Kandıra Gençler Birliği sevdalısı,fakir fukara dostu,Kandıra sevdası olan ve dedem gibi erken yaşta aramızdan ayrıldı ve ikisinide sevgi ve rahmetle anıyorum.

Gelelim Annem(Sultanım) Hanife’den ötürü Sünnetçioğlu aileme. Asıl soyismi Eryıldız olan ve Seyitaliler Mahallesine bağlı Şükürler köyünde gelen Hacı Dedemiz İbrahim Sünnetçioğlu vesilesi ile önce soyisim sonra köy ismi Sünnetçioğlu olarak son hâlini alıyor. Hacı Dedem hem terzilik hem Sünnetçilik yaparak geçimini sağlamış ve Dedem Mehmet Sünnetçioğlu’na mesleğini aktarmıştır. Annem, teyzem(Rahmetli Hatice Birdane) ve dayım(Halit Sünnetçioğlu) 3 kardeş olarak ananem (rahmetli)Müzeyyen Sünnetçioğlu’nun ellerinde büyümüş ve bugünlere gelinmiştir.

Şuan  evli,bir çocuk babası ve de son yıllarda Kandıra Spor ile zamanla özdeşlecek ekibin bir parçası olmaktan mutluluk duyan birisi olarak sizlere yazıyorum.

Anlatılacak o  kadar çok anı vardır ki,hangisinden başlasam bilemedim ama eminim ki ailemi bilen her birinizde kimin ismi geçse bir anınız canlanmıştır . Sürçü lisan ettiysem affola,hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum ve sözlerimi Babamdan kalan inşallah benle de özdeşleşecek sözlerimle bitiriyorum:

Herkes taşıyamaz mangal gibi Yürek
Sizi seven Abdülsamet Kürek…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir