Cahit Sıtkı Tarancı-Aygün Aynagöz

Kandıra’da Cahit Sıtkı Tarancı’yı şiirlerle andık.


Bizkandırayız Şiir Topluluğu olarak Cahit Sıtkı Tarancı konulu şiir ve söyleşi programı gerçekleştirdik. Av. Abdurrahman Kaymak, şairin hayat hikayesi ve edebiyata bakışını avukat kimliği ile anlatırken katılımcılarla birlikte şairin şiirlerinden örnekler verdik.


Aynı zamanda Abdurrahman Kaymak’ın lise yıllarında öğretmeninin verdiği rehberlik ve kitaplar sayesinde önemli kazanımları olduğunu dile getirmesi ve Öğretmeni Ramazan Yaşar’ın da katılımcılar arasında bulunması duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.
Topluluk sözcüsü olarak konuklara hoş geldiniz dedikten sonra Pazar günü yapılan bu programa katılan Tarancı dostlarına, Hidayet Yelkencioğlu Kültür Merkezini sanatsal faaliyetler için kullanılmasına izin veren Teoman Yelkencioğlu’na teşekkür ettim.
Keyifli bir program oldu. Abdurrahman Kaymak anlattığı ve özellikle vurgulamaya çalıştığı otuzbeş yaş şiir inde geçen ”Dante gibi ortasındayız ömrün” dizelerine ilişkin bohem hayattan kurtuluş öyküsü ilgi çekiciydi.
Tarancı programına ilgi pazar günü olmasına rağmen azımsanmayacak yoğunluktaydı. Cuma günü Kandıra Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ve Milli Eğitim Müdürü Faruk Özaydın’a program hakkında ve yaptığımız çalışmalar hakkında bilgi verdik. Yaptığımız çalışmaların öğrencilere kaynak olabilecek nitelikte olduğunu belirttik.
Başiskele’den, Değirmendere’den, Kerpe’den ve Kandıra civarından gelen konuklar Tarancı’nın şiirlerinden örnekler sundular. Şairin hakkında kapsamlı bilgiye ulaştılar. Bildikleri ve araştırmalarını şiir severler ile paylaştılar.
Katılımcılar arasında C.H.P Kandıra İlçe Başkanı Gürcan Yalçıntuğ, Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Salim Yaşar, Denetleme Kurulu Başkanı Ahsen Okyar, Abdurrahman Kaymak, eşi Merve ve kızı Elif Kaymak, Berna Erkal, Sabahat ve Cem Ulutaş, Ergün Açıkgöz, Eğitimci Ramazan Yaşar, Ömer Arslan, Nazan Bıkmaz, Nebahat Yılmazoğlu, Nursun Kural, Birten Kaya, Füsun Aykutluca, Hüseyin Canışen, Ali Gün, Celil Sağlam, iş insanı Emre Safa Alkan, Sabahattin Onat, Sevgi Selamet, Hamza ve Ahmet Güdük, Nurşen Aynagöz ve şiirseverler vardı.
Tarancı şiirleri

Ahsen Okyar ve Sevgi Selamet teşekkür belgesi verdi.


Ali Gün -“Yaş Otuzbeş”,

Sefa Alkan teşekkür belgesi verdi.

Cem Ulutaş -“Bir Şey”,

Ahsen Okyar, Berna Erkal teşekkür belgesi verdi.

Ergün Açıkgöz -“Ben de Bir İnsanım”,

Ahsen Okyar, Hikmet Hamza Güdük ,Sevgi Selamet teşekkür belgesi verdi.

Füsun Aykutluca -“Uykusuzluk”,

Berna Erkal ve Cem Ulutaş teşekkür belgesi verdi.

Nebahat Yılmazoğlu -“Düşündüğüm Yer”,

Merve ve Abdurrahman Kaymak, Sevgi Selamet teşekkür belgesi verdi.

Nursun Kural -“Böyle İşler”,

Ramazan Yaşar, Selim Alver, Füsun Aykutluca, Birten Kaya teşekkür belgesi verdi.

Ömer Arslan “Desem ki”,

Abdurrahman Kaymak ve Ömer Arslan teşekkür belgesi verdi.

Sabahat Ulutaş -“Yalnızlık Macerası”,

Ahsen Okyar, Nursun Kural, Füsun Aykutluca teşekkür belgesi verdi.

Selim Alver -“Hey gidi Güneşli Günler”,

Abdurrahman Kaymak, Nursun Kural, Birten Kaya, Ergün Açıkgöz teşekkür belgesi verdi.

Hamza Hikmet Güdük -“ Memeleket İsterim”,

Aygün Aynagöz -“Ben Aşk Adamıyım” ve “Abbas” şiirlerini okuduk.


Kaymak’a Plaket
Sunum yapan Avukat Abdurrahman Kaymak’a plaketi; C.H.P Kandıra İlçe Başkanı Gürcan Yalçıntuğ, Kocaeli Kandıralılar Dernek Başkanı Salim Yaşar, eşi Av. Merve Kaymak ve kızı Elif ile birlikte takdim edildi. Ayrıca şiir okuyan katılımcılara da katkılarından dolayı teşekkür belgeleri verildi.

Program sonunda hatıra fotoğrafı çektirerek bir etkinliğimizi daha tamamladık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir