Kandıra Lisesi Pilav Günü-Aygün Aynagöz

KANDIRA LİSESİ MEZUNLARININ 19. PİLAV GÜNÜ

Bu yıl 19. Kez gerçekleşen Kandıra Lisesi Pilav Günü Etkinliği coşkulu bir şekilde kutlandı. Hazırlıklarına günler önce başlanan programda Kandıra Ortaokulu ve Lisesi’nde öğretmenlik yapmış, okumuş, mezun olmuş, görevli olarak çalışmış  bir çok katılımcı vardı. Pilav günü için katılamayan İzmit te su satış işi yapan okul arkadaşımız Naim Alkan katılamadığını fakat 5 koli su göndermek istediğini bildirdi ve gönderdi. Pilav gününe doğru giderken Girne Restoran sahibi Erol Öz de bir miktar bağışta bulundu. Eski sağlık bakanı Kazım Dinç de programa katılanlar arasında idi. Programa katılamayan eski öğretmen ve mezunlar çeşitli şekilde gönderdikleri mesajlar okundu. Mesaj gönderenler arasında Bekir Taşçı, Musa Aksoy, Emil Eryaşar, Davut Yavuz, Ali Öztürk, Asım Koçak, Kemal İmer, Bahattin Yeniay hocalarımız vardı.

Katılıan öğretmenlerimiz arasında İpek Sümer, Mustafa Met, Mehmet Bayrak, Hamza Karaloğlu, Nihal Dinç vardı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Kandıra Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Sertaç Tugay açılış konuşmasında programın aşamalarını ve Zafer Bayramı haftasında kutlanan programın geçmişi ile ilgili bilgileri almak için kurucu başkan Aygün Aynagöz’ü konuşmaya davet etti.
Zafer Bayram ı coşkusunu Kandıra da yaşatmak için bu haftaya gelen pilav günü etkinliği Kandıra Lisesi kapanmış olsa bile son öğrencisine kadar kutlanmaya devam etmelidir derken hayatını kaybeden okul arkadaşlarını da unutmadı. Duygu yüklü konuşmadan sonra okul mezunlarından olan Bandırma dan gelen Fethi Duru bir konuşma yaptı.  

Prof. Dr. Akın Akıncı’ya, Kandıra Belediye Başkanı Yardımcısı İsmail Aysu’ya ve Kandıra Lisesinde önceki dönemlerde okul müdürlüğü yapmış şu anda Muammer Dereli Fen Lisesi müdürü olan Hamza Karaloğlu’na dernek başkanı Sertaç Tugay plaket verdi. Ayrıca katılan öğretmen ve önceki dönemlerde Kandıra Lisesi binası için proje hazırlayıp sunan Serdar Kızılcan’a ve katılan öğretmenlerimiz İpek Sümer, Mustafa Met, Sevim Deren, Kazım Dinç, Nihal Dinç, Mehmet Bayrak ve İsmail Yaşa ya katılım sertifikasını çeşitli dönemlerdeki okul mezunları birlikte verdi. Plaketini alan ve katılım sertifikası alan öğretmenler de duygu yüklü konuşmalar yaptılar. Bulundukları ortam için teşekkür ettiler.

1988 mezunları daha önceden kararlaştırdıkları şekilde toplu olarak okul arkadaşlarından Yalçın Ayyıldız a ait Ayyıldız restoranda sabah kahvaltısı yaptıktan sonra, Bağırganlı da Ömer Becerikli ye ait Antik kafe de kahvelerini içip pilav gününe katıldılar.
2005 mezunları da toplu olarak katılımcılar arasında idi.

2012 mezunları da telefonla bilgi alıp gelenler arasında idi.

Bu yıl çeşitli dönem mezunları bir araya gelmeye başlaması dernek yönetimini ve tüm katılımcıları sevindirdi. Özellikle ilk mezunlar ve öğretmenler bu konuya ayrı sevindiler. Oldukça bol sohbetli geçen toplantıda bol bol hatıra fotoğrafı çektiren okul mezunları hazırlanan pilavı yedikten sonra dönem arkadaşları ile çeşitli yerlerde toplantı ve sohbetlerini sürdürmek üzere ayrıldılar.

Dağıtılan pilav ile ve uzun zamandır görüşmeyen okul arkadaşların sohbeti ile güzel bir gün tamamlandı.

Aynı akşam Başkan Sertaç Tugay’ında programda sahne alacağı Seyrek Patagonya’da Halil Sezai konseri izlemeye gidildi.

Katılımcılar arasında; Sevim Deren, Serdar Kızılcan, İpek Sümer, Nurgül- Fethi Duru, Hamza Karaoğlu, Çetin Akarsu, Timuçin Filiz, Nurevşan-İsmail Yaşa, Mustafa Met, Müjgan Tunç, Gülcan Duran, Nurten Sevil, Şenay Ayyıldız Yoldaş, Sadiber İçöz Talun, Aliye-Halil Erdoğmuş, Nurdan -Bülent Bebek, Güler Öz, Ayfer-Afet  Aynagöz, İnci Bayrak, Songül Sarıcan, Olcay-Zafer Tokdemir, Nurten Akça, Dilek Kerpeli Bekmezli, Recep Memiş, Günay Çölmek, Mesut Memiş, Sevgi Maviş, Müfide Ecevit, Sevinç Gürses, Neşe Açıkgöz, Nazlı Bayrak Şen, Yırdanur Cebeci, Fatoş Şengül, Hatice Gül, Ayfer Türkdoğan, Afet Mutlu Mülayim, Sabahat- Cem Ulutaş, Hande Muoğlu, Mehmet Bayrak, Mine Altın, Funda Üstünkaya Köse, Ersin Nergiz, Ömer Vurmaz, Eyüp Akkuş, Selda Cansever, Hakan Saltık, Ayhan Işık, Hülya Demirbaş, Nur Ulusoy Eren, Hülya Akbaş, Metin Ulutaş, Nuğfel Tuncay, Levent Açıkgöz, Yılmaz Altay, Cemal Ayaz, Mehmet Keleş, Erden Sarıçay, Emin Çevik, Yüksel Uzcan, Yunus Şen, Ahsen Okyar, Saffet Özkul, Erol Değirmencioğlu, Celil Sağlam, Aynur Dinç, Hasan Akalın, Ahmet Şakacı, Fehmi Akalın, Süreyya-Ergün Açıkgöz, Seyhan Demir, Özkan Uygur, Cumhur Tunç, Meryem Ongur, Seviye Demiröz, Elif Özlem Tarhan, Elif Çevik, Serkan Açıkgöz, Gürcan Yalçıntuğ, Dursun Yılmaz, Emre Sefa Alkan, Rahmi Göztürk, Nazmi Ongur, Nuran-Recep Şenol, Aytaç Kürekçioğlu, Ahmet Yaşa, Sevtap-Asım Filiz ve bir çok katılımcı vardı.
Tüm katılanlar seneye buluşmak üzere hatıra fotoğrafı çekilerek ayrıldı.

1984 ve 1985 yılı mezunları hatırası.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir